MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ DESTEK AMACIYLA BÖLGEDE ÇADIR KURUYOR

PETROL-İŞ DESTEK GREVİNDE… KTAMS YARIN GİRNE BÖLGESİNDE GREV YAPACAK

KALYONCU: “HÜKÜMET ÇÖZÜM DEĞİL ÖZELLEŞTİRMEYİ DAYATMA PEŞİNDE”

“TOPLUMA VERDİĞİMİZ MAĞDURİYETTEN BİZ DE RAHATSIZIZ … ÇÖZÜM DİYALOGTAN GEÇER…”

BIÇAKLI: “31 YILDA ÇOK EYLEM YAŞADIK, BÖYLESİNİ GÖRMEDİK”

Özelleştirmeye karşı geçtiğimiz perşembe grev başlatan, grevin Bakanlar Kurulu kararıyla aynı gün yasaklanmasının ardından ise “iş başı yapmama” eylemi başlatan ve Teknecik Elektrik Santralı’nın giriş kapısı önünde toplanan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu çalışanlarının eylemi, hafta sonu dahil 5’inci güne girdi.

Hafta sonu soğuk ve yağışlı havada çadırlarda nöbetleşe eylem yerinde kalan çalışanlar, bugün sabah saatlerinden itibaren yine aynı yerde toplandı. Polis ve çevik kuvvet santral önünde ve içinde geniş güvenlik önlemleri alırken, siyasi partiler, sendikalar, kurum ve kuruluşlar da destek vermek için zaman zaman eylem yerine geliyor.

Bir günlük destek grevi yapan DEV-İŞ’e bağlı Petrol İşçileri Sendikası üyeleri Teknecik’e gelerek eyleme destek belirtirken, KTAMS da yarın Girne’deki bazı işyerlerinde destek amaçlı grev kararı aldı.

Müteahhitler Birliği de, eyleme destek amacıyla Teknecik’te çadır kurmaya hazırlanıyor.

EL-SEN Başkanı Tuluy Kalyoncu bu sabah eylem yerinde yaptığı açıklamada, hükümet kanadının çözümü değil, özelleştirmeyi dayattığını söyledi.

Kurumda yeniden yapılanma  ve özerkleştirme taleplerini yineleyen Kalyoncu,  Kıb-Tek yönetiminin münhal açma kararının toplu sözleşmeye aykırı olduğunu vurguladı.

Kalyoncu, “Topluma verdiğimiz mağduriyetten biz de rahatsızız. Çözüm yolu diyalogtan geçer. Bizi sabotajla suçlayanların tam tersine, işlerin bu noktaya gelmemesi için çok çaba sarfettik, ama bizi dikkate almadılar” diye konuştu.

Türk-Sen Başkanı Arslan Bıçaklı da, 31 yılllık meslek hayatında bir çok grev yaşadığını, ancak böylesini görmediğini belirterek, hükümeti “acemi şoför” diye niteledi.

Elektriğin ve santralın halkın malı olduğunu vurgulayan Bıçaklı, halkı kendi varlığına sahip çıkmaya ve mücadeleye çağırdı.

Bıçaklı, 10 yıldır vergi vermeyerek elektrik üreten AKSA şirketine santralın peşkeş çekilmeye çalışıldığını da kaydetti.

Eylemdeki çalışanların yerine münhal açma kararı alan hükümeti, bakanlar kurulu için “münhal” ilan etmeye de çağıran Bıçaklı, eyleme destek verenlere teşekkür etti.

Dev-İş Genel Sekreteri Hasan Felek de, EL-SEN üyelerinin sadece kendileri için değil, toplum ve halkıın değerlerini korumak için mücadele verdiğini belirtti, desteklerinin süreceğini kaydetti.

Bu arada KIB-TEK yönetiminden bir müdür muavini ile 2 şube amirinin EL-SEN yetkilileriyle görüşmek üzere  Teknecik’e geldikleri de kaydedildi.