İtalya bundan sonra ülkenin gayri safi milli hasılasını hesaplarken yasal olmayan yollardan satılan uyuşturucuyu ve fuhuş gelirlerini de hesaba katacak. Uzmanlar ülke ekonomisinin bu yolla daha büyük gözükeceğini söylüyorlar.
İtalya ekonomisi son birkaç yıldır Euro bölgesi borç krizine bağlı olarak kötü bir performans sergiliyor.Bloomberg'ün haberine göre bu yıl ise İtalyan hükümeti gayri safi milli hasılayı (GSMH) yüksek göstermek için fuhuş ve yasal olmayan yollardan satılan uyuşturucu gelirlerini de GSMH’ya ekleyecek. Böylece ülkenin ekonomik performansı daha yüksek çıkacak.

İtalyan yetkililer konuyla ilgili olarak yaptıkları yazılı açıklamada söz konusu gelirlerin GSMH’ya eklenmesinin tamamen Avrupa Birliği mevzuatına uygun olduğunu belirtti. İtalyan ekonomisi son 13 yıl içinde 4 kezresesyon geçirmişti.

Roma’daki Luiss Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olarak görev yapan Giuseppe Di Taranto fuhuş ve uyuşturucu satışlarının hesaba eklenmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu gelirleri hesaplamak oldukça zordur. Fakat buna rağmen ülke ekonomisine etkisi olumlu olacaktır” dedi.