Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, sendikaların öğrencilerin notlarını açıklamaması eylemi ile ilgili olarak  sorunların yaşanmaması adına sendikalarla yapıcı görüşmeler yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığından verilen bilgiye göre BRT’de katıldığı Sabah Haber programında Bakan Kemal Dürüst, sendikalara sağduyu ve diyalog çağrısı yaptı.

Sendikaların aldıkları kararlarla Bakanlığı değil, öğrencileri cezalandırdıklarını dile getiren Bakan Dürüst, karne verilmeme olayına halkın büyük çoğunluğunun tepki gösterdiğini, ikinci dönemde bu tip sorunların yaşanmaması adına sendikalarla yapıcı görüşmeler yapmaya ve diyaloğa hazır olduklarını belirtti.

Haspolat’ta açılan İlahiyat Bölümü’nün kapatılmayacağını yineleyen Bakan Dürüst, sendikaların görüşlerini değerlendirmeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Programda geçtiğimiz hafta KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile imzalamış oldukları protokoller hakkında açıklamalarda da bulunan Bakan Dürüst, ilk kez gerçekleştirilen Gençlik Çalıştayı’nın da son derece yararlı geçtiğini ifade etti.