EBOLA NEDENİYLE 4 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ MALİ'DE SAĞLIK MERKEZLERİNDE İHMAL OLUP OLMADIĞININ ARAŞTIRILMASI İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bamako, 14 Kasım 14 : Ebola'ya 4 kurban veren Mali'de Devlet Başkanı İbrahim Aboubacar Keita, sağlık merkezlerinde ihmal olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Soruşturma kararı, ülkede 24 Ekim'de ilk Ebola hastasının ölmesinden sonra yeterince önlem alınmadığını düşünen halkın tepkisi ve basındaki eleştiriler üzerine alındı.

Öte yandan sağlık yetkilileri Ebola konusunda zamanında uyarılmadıklarını belirterek kendilerini savundu.

Başkent Bamako'daki Adama Traore Hastanesi'nin sözcüsü Gabriel Toure, bu hafta bir hemşirenin virüsten ölmesinden sonra Pasteur Kliniği'nde karantina altına alınan küçük bir kızın Ebola nedeniyle dün yaşamını yitirdiğini belirtmiş ve devletin klinikte salgının yayılmasını önlemek için hiçbir önlem almadığını öne sürmüştü.

Mali'de yaklaşık 3 hafta içinde virüsten ölenlerin sayısı 4'e çıktı. Bamako'daki Pasteur Kliniği'nde Gine'den gelen bir hasta ve onu tedavi eden hemşire bu hafta Ebola nedeniyle yaşamını yitirmişti.

Ülkede Ebola ilk kez geçen ay can almıştı. Gine'den gelen 2 yaşındaki bir kız çocuğu 24 Ekim'de ölmüş, ölen çocukla temas kuran 25 kişi karantina altına alınmıştı. Ebola belirtisine rastlanmadığından karantina hafta başında kaldırılmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre, salgından en fazla etkilenen Batı Afrika ülkeleri Gine, Lİberya ve Sierra Leone'de 5 bin 147 kişi öldü.