“e-KKTC Başlıyor” konulu çalıştay Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı törenle cuma günü YDÜ’de yapılacak.

Büyük Kütüphane salon 4’te saat 10.00’da başlayacak çalıştayın açılışında Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo Tv İşletme A.Ş. Genel Müdürü Sayın Dr. Özkan Dalbay, Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan İrsen Küçük konuşacak.

Öğleden sonra saat 14.00’te başlayacak ilk oturum “e-KKTC  ve  e-Devlet Projeleri” ana başlığında, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Atilla Çelik’in oturum başkanlığında yapılacak.

“E-Nüfus” konusunda İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı Nüfus Kayıt Dairesi Müdürü ve Nüfus Baş Yazmanı Osman Erçiner; “e-Mukayyitlik” konusunda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Emin Bilgen; “e-Tapu” konusunda Tapu Kadastro Müdürü Hüdaverdi İyikal konuşacak.

“e-KKTC ve e-Devlet Bilişim ve İletişim Altyapısı” konulu ikinci oturumu Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Dr. Suat Yeldener yönetecek. Bu oturumda, Telekomünikasyon Dairesi Müdürü İrfan Paşa Özakalın “KKTC Telekomünikasyon Altyapısı-Bugünü ve Geleceği”; KKTC Telekomünikasyon Üst Kurul Başkanı Dr. Kadri Bürüncük “KKTC’de Bilişim Teknolojilerinde Yasal Mevzuat ve Düzenlemeler” ve Başbakanlık Kamu Net, Bilişim Uzmanı Tansel Seral da “KKTC Kamu-Net’in Teknik Altyapısı” konusunda bildiri sunacak.

Çalıştay kokteyl ve kapanış töreniyle saat 17.30’da tamamlanacak.