Ancak bu durum olayın kendisi kadar büyük yeni bir skandala da yol açtı. İnsanlar artık ölüleri değil defnetmek araştırmalarda kullanılması için satıyor.

Defin işlemi gerçekleşmemiş ceset fazlası yaşanan ülkede taölü, defnetmek, m bir skandal yaşanıyor. Korkunç olay Madrid Complutense Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda 250 cesedin parçalanmış halde bulunması ile patlak verdi. Cesetlerin deneyler yapıldıktan sonra depolarda parçalanmış vaziyette terk edildiği belirlendi.  Üniversitenin ayrıca sahipsiz bulunan veya bağışlanan bu cesetleri özel firmalara deney için 750 euroya sattığı da ortaya çıktı.


Bazı doktorların ise bu cesetlerle özel kliniklerde öğrencilere para karşılığında ekstra kurslar verdiği belirlendi. İspanya ’da 3 bin euro veren bir Tıp öğrencisi fakülte dışında 4 ile 6 ceset arasında deney yapabiliyor. Görüntülerin İspanyol televizyonlarında yayınlanması üzerine fakülte dekanı José Ramón Mérida istifa etmek zorunda kaldı. Hükümetin de ekonomik kriz nedeniyle ölüler üzerinde ticaretin fazlalaşması üzerine yeni tedbirler almaya başladığı öğrenildi.