Dünyanın en zengin ismi kendi havaalanını yapacak!

Online alışveriş şirketi Amazon'nun sahibi Jeff Bezos, kendi havalimanını inşa etmek için düğmeye bastı. İnşa edilecek havaalanı için 1.5 milyar dolar yatırım yapılacak. Havaalanı inşa edildikten sonra 2 bin kişi işe alınacak.

1 trilyon dolara dayanan değeriyle dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, kendi havalanını inşa etmek için harekete geçti.

Havalimanını ABD’nin Kentucky eyaletindeki Cincinati kentine inşa edilecek.

İş makinesinin direksiyonuna geçip, sembolik olarak inşaat çalışmalarını başlatan Bezos, “Bunu sürmenin eğlenceli olduğunu tahmin ediyorsanız, haklısınız!” dedi.

Bezos, sembolik temel atma törenini sosyal medya hesabından paylaştı.

Jeff Bezos, şunları söyledi: “Paketlerinizi daha hızlı alabilmeniz için yeni hava merkezimize 1.5 milyar dolar yatırım yapıyoruz. 3 milyon metrekare büyüklüğünde olacak ve 2 bin kişiye iş yaratacak.”

150 milyar doları aşan kişisel servetiyle dünyanın en zengin kişisi olan Jeff Bezos, "Müşterilerimize daha hızlı paketler sunmamızı sağlayacak olan bu hub, Amazon Prime’da teslim sürelerini iki günden bir güne indirecek” dedi.

Online ticarett maliyetlerini azaltmak için teslimat sürelerini hızlandırmaya odaklanan Amazon,2017 yılında Cincinnati (Northern Kentucky) Uluslararası Havaalanı'ndan 900 dönümlük mülk için 50 yıllık bir kira sözleşmesini gerçekleştirmişti.