Klasik dudak dolgunlaştırma uygulamalarından farklı olarak dudakları dolgunlaştırırken kontürünü de belirginleştiren “Magic lip surgery” (Eros yayı estetiği) tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ilgi görüyor.

Antik Yunan’dan günümüze heykel, resim ve diğer pek çok sanatsal üretimde dudaklarda eros yani “aşk yayı” olarak adlandırılan kıvrımın belirgin, alt dudağın üste oranla dolgun, dolgunluğunda ağzın tamamında değil orta kısmında yoğunlaştığını, üst dudak kenarlarının hafifçe kıvrık olduğunu gösteren araştırmalar Eros Yayı Estetiği’ni ortaya çıkardı.

Dudak estetiğinde yeni bir trend olan “eros yayı estetiği” konusuyla ilgili konuşan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Orhan Murat Özdemir medyaya yansıyan ve beğenilmediği konuşulan dudakların hiçbirinin ince olmadığını söyledi.

Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “Dudakların bir çoğu yüzle orantısız ve kıvrımları ortaya çıkarılmamış kalın dudaklardır. Bu estetik yöntemiyle tasarlanan dudaklar özel bir dudak implantı tarafından korunuyor dolayısıyla kullanıcının dudakları senelerce ilk günkü gibi kalıyor.

Pop yıldızı Britney Spears'ın alt dudağını dolgunlaştırırken üst dudağında Eros çizgisini belirginleştirerek çekiciliğini artırmış ünlülerden olduğu belirtiliyor. Türkiye’den Beren Saat ve Tarkan Eros Yayı çizgisi doğal ve güzel bulunan ünlüler arasında.