Demokrat Parti (DP) 8. Olağan Kurultayı’nı 8 Ocak Pazar günü Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda yapıyor.

Saat 10.00’da başlaması beklenen kurultayda, faaliyet ve mali raporlar, tüzük değişiklikleri ile kurultay kararları görüşülüp oylanacak. Kurultayda, genel başkan, yüksek disiplin kurulu ve parti meclisi seçimleri de yapılacak.

DP Tüzüğü gereği, genel başkanlığa ve yüksek disiplin kuruluna aday olmak isteyenlerin en geç 6 Ocak Cuma gününe kadar parti genel sekreterliğine yazılı başvurması gerekiyor.

DP, 16 Ekim’de başladığı ilçe kongrelerini tamamladı ve tüm üyelerini 8 Ocak’taki kurultaya davet etti.

DP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, iki aylık sürede beş ilçede kongreler yapıldığını aynı şekilde kadın ve gençlik kurultayları gerçekleştirildiği belirtilerek, örgüt yapısının eksiksiz tamamlandığı kaydedildi.

“DP’DEN AYRILAN 3 MİLLETVEKİLİ HALK İRADESİNİ HİÇE SAYDI”

Açıklamada, DP’den ayrılan 3 milletvekili de eleştirilerek şöyle denildi:

“Demokrat Partililer, 3 milletvekillerinin halk iradesini hiçe sayarak ve menfaat karşılığı UBP saflarına katıldıkları anda, ‘yeter artık’ diyerek onurlu bir duruş sergileme zamanının geldiği sinyalini vermişlerdir. Bu inançla kendi bünyesinde son 10 yılın en ciddi örgütlenmesini gerçekleştiren Demokrat Parti’nin kararlı ve inançlı hamleleri geçtiğimiz son 5 yılda hemen her kesimden partimize yapılan planlı saldırılara karşısında isyan eden Demokrat Partililerin bu saldırılara karşı verdiği güzel bir cevap niteliğindedir. Tek vücut halinde kenetlenen Demokrat Partililer dosta ve düşmana gerekli mesajları vermişlerdir” denildi.

“HEDEF BİRİNCİ PARTİ OLMAK”

DP açıklamasında, 8 Ocak’ta yapılan kurultayla 2012 yılı içinde yapılma olasılığı çok yüksek olan erken genel seçimlere DP’nin tam olarak hazırlanmış duruma geleceği ifade edilerek, “Sergilenen onurlu duruş ve kişilikli politikalar ile tüm kesimlerin saygısını kazanan Demokrat Parti 8 Ocak, 2012 kurultayından sonra kurulan yapılarını geliştirmek ve pekiştirmek için uğraşacaktır. Hedefimiz ilk erken genel seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkmaktır” ifadelerine yer verildi.

1992’den beri Kıbrıs Türk siyasal yaşamında yer alan DP Cumhuriyet Meclisi’nde halen 3 milletvekiliyle temsil ediliyor.