Demokrat Parti Kadın Örgütü Başkanı Esen Yalın Aktoprak, Türkiye’deki temasları sırasında, Kıbrıs Türk kadınlarıyla ilgili “gerçekle bağdaşmayan” açıklamalarda bulunmakla suçladığı Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı kınadı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Aktoprak, Kıbrıslı Türk kadınlarının evinde oturmadığını, erkeğiyle birlikte hükümetin yarattığı olumsuz koşullara rağmen hayat ve ekmek kavgası verdiğini söyledi.

Aktoprak, “Sayın Bakanın sözünü ettiği evde oturan kadınlar olsa olsa hükümetinin ‘bu bizden değildir’ diye işinden attığı veya attırdığı kadınlarımız ve kızlarımızdır” dedi.

Esen Yalın Aktoprak, şöyle devam etti:

“Kıbrıs Türk insanını Türkiye’ye, Türkiye’yi Kıbrıs Türk halkına şikayet ederek Anadolu halkı ile halkımız arasına nifak tohumları ekmeyi bir tarafa bırakın. Ülkenin sorunlarına herkesi kucaklayacak çareler üretin. Kadınların evde oturmasını istemiyorsanız onların çalışmasına imkan verecek bir ekonomik iklim yaratın... İnsanımızın ve kadınımızın önünü açın. Yapacak gücünüz ve iradeniz yoksa görevinizi bırakın”.