Demokrat Parti Genel Sekreteri Bengü Şonya, Başbakan İrsen Küçük’ün Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile yaptığı görüşmede önümüzdeki üç yılı kapsayan bir program üzerinde konuşup anlaşmaya varıldığını açıklamasının, programın, Başkanı olduğu hükümetin normal ömrünü aşan bir süreyi kapsaması nedeniyle inandırıcı olmadığını savundu.

Şonya, yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerde bile borçlanmaların dönem sürelerini aşamayacağı yasalarla sabitken, bir erken seçime gitme olasılığı bir yana konsa bile, UBP hükümetinin normal dönem süresinin dışında bir süre için halkın geleceğini ipotek altına alacak anlaşmalara imza koymasının siyaseten yanlış olduğunu ileri sürdü.

Şonya, “Sayın Başbakan bu beyanatı ile önümüzdeki erken veya normal bir seçimde sanki tekrar iktidara gelecekmiş imajını yaymaya çalışmaktadır” dedi.

UBP hükümetinin kendisinden sonra yönetime gelecek iradenin icraatlarına ipotek koyacak davranışlardan kaçınması gerektiğini vurgulayan Şonya, “UBP hükümetinin uygulamayı düşündüğü her ne olursa olsun söz konusu uygulama için yapacağı planlamayı 2013 sonrasına göre yapmamalıdır” ifadesini kullandı.