KKTC’de yaşayan birçok kişi, Türkiye’den gelişi güzel cep telefonlarına atılan dolandırıcılık mesajlarının mağduru oluyor. Lefkoşa’da ikamet eden ve sigorta emeklisi Çetin Sarı da bu mesajların kurbanı oldu. Çetin Sarı “Ben hata yaptım, başkaları yapmasın” diyerek halkı uyarmak istedi.
Sarı, kısa bir süre önce cep telefonuna “Tebrikler, değerli müşterimiz dijital fotoğraf makinesi MP5 kazandınız. Hemen 02166209595’i arayın. Hediyenizi ve tasarruf cihazınızı almayı unutmayın” şeklinde bir mesaj aldığını belirtti. Bunun üzerine evde eşi ve oğluyla olduğu bir sırada bu numarayı, oğlunun aradığını kaydeden Sarı, “Oğluma kredi kartımızın son 8 rakamını söylemesini istediler. O an eşim telaşlandı ve bankayı aradı. Oğlum da, eşime ait olan kredi kartının son 8 numarasını söylediği sırada, diğer taraftan da eşime banka memuru, hesabından o an 590 TL çekildiğini söyledi” diye konuştu.
Bu olay karşısında hem parasını kaybettiğini, hem de büyük bir ders aldığını söyleyen Çetin Sarı, bu oyuna başkalarının düşmemesi için  yaşadıklarını paylaşmak istediğini söyledi.













KAYNAK : KIBRIS