Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyanet ziyaretinin aylar önce planlandığı, dindar nesil tartışmaları ve Mevlit Kandili'ne denk gelmesinin tesadüf olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ziyaret eden ikinci cumhurbaşkanı oldu.  Koruturk'ün 5 Mayıs 1979'daki ziyaretinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'na Cumhurbaşkanlığı düzeyindeki ikinci ziyaretin 'dindar nesil' tartışmaları sürerken yapılması  'sürpriz' olarak değerlendirildi. 
Ancak Çankaya Köşkü yetkilileri, ziyaret için  'Dindar nesil tartışmaları ve Mevlid Kandili'ne denk gelmesi tamamen tesadüf. Aylar önce planlandı' açıklaması yaptı. Ziyaret yaklaşık 3 saat sürerken Gül, cuma namazını da birlikte kıldığı Diyanet yetkililerini övdü ve 'Çalışmalarınızı yakından takip ediyorum, memnuniyetle karşılıyorum' dedi. Gül ayrıca, 'Dinimizi hurafelerden uzak, berrak, öz, en doğru şekilde halkımıza öğretmek, nesillere yaymak Diyanet İşleri teşkilatının en önemli görevlerindendir'' diye de konuştu.

CUMHURİYET'İN KURUMU
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cuma namazının ardından Görmez'in makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı özel defterini imzaladı. Burada bir de konuşma yapan Gül,  Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cumhuriyetin ilk kurumlarından birisi olduğunu söyledi. 
Ziyaretinin Mevlit Kandili'ne rastladığını da anımsatan Gül,  vatandaşların Mevlit Kandili'ni de kutladı.