Harley Davidson
Wiiliam S. Harley, 1901 yılında motor eklenmiş bisiklet fikrinin ilk taslaklarını çizmeye başladı. Wiliam S.Harley ve Arthur Davidson kardeşler, 1903 yılında bu fikri hayata geçirdi ve ilk Harley Davidson motorsikleti üretildi. Çalıştıkları barakanın kapısında ise "Harley Davidson Motor Company" yazıyordu. I. ve II. Dünya Savaşları'nda ABD ordusuyla yaptığı işbirliği ile büyük ölçüde gelir sağlamış ve bugün geldiği noktaya ulaşmıştır.


Lamborghini - 1955
İlk başta traktör imalatı yapan Lamborghini bilinen hikayeye göre Ferrari'sinin bozulan debriyajı için Maranello'daki Ferrari fabrikasına gider Fakat Enzo Ferrari Lamborghini ile görüşmek istemez. Bunun üzerine fabrikasına dönen Lamborghini debriyajını kolaylıkla tamir eder ve bundan cesaretle spor araba üretimi kararı alır.


 
Apple
1976 yılında Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından kurulan Apple Computer'ın ismi ise, o yıllarda Jobs'un fanı olduğu Beatles grubunun Apple Records plak şirketinden geliyor. Ancak o yıllarda Jobs'un bu girişimi Beatles cephesinde de geniş yankı buldu ve Beatles işi Apple'ı mahkemeye vermeye kadar götürdü. 30 yıl kadar süren mahkeme ise Apple Computer'ın Apple ismini gruptan satın almasıyla nihayet 2007 yılında sonuca bağlandı.


Kodak
Kodak'ın kurucusu olan George Eastman, yıllardır kamera ve film dünyasına öncülük eden bu şirkete 1888 yılında bizzat kendisi bu ismi vermiştir. Kısa, akılda kalıcı ve söylenişi kolay bir marka ismi seçmeye özen gösteren Eastman, Kodak isminden bir hayli umutluydu.




IBM - 1930
Kart delici makinelerin bulucusu Hermann Hollerith'in patentlerini işlemek ve geliştirmek üzere Thomas J. Watson tarafından 1911 yılında kurulan IBM - International Business Machines (Uluslararası İş Makineleri şirketi) 1930 yıllarında terazi imalatı ve satışı gerçekleştiriyordu. Günümüzde dünyanın en büyük bilişim teknolojisi şirketidir. 330 bin çalışanı ile 170 ülkede faaliyet göstermektedir.


Nokia
Şirket 1865 yılında Finlandiya'da nehir kıyısında bir kağıt-hamuru değirmeni olarak kuruldu. Zamanla kağıt ürünleri ana gelir kolunu oluşturmak üzere ilk yıllarında bisiklet, oto lastiği, ayakkabı, çizme ve bot üretti. Şirketin patronu olan Fredrik Idestam, daha sonra Finlandiya'nın Nokia isimli bir bölgesinde yeni bir fabrika açtı ve şirketin isminin de bu bölgenin ismiyle aynı olmasını uygun gördü. Daha sonra üretim sahasına kablo, televizyon ve elektrikli ürünleri ekledi. Dünyanın en büyük mobil telefon üreticisi Nokia şu an dünya çapında kullanılan her üç cep telefonundan birinin üreticisi. 34 milyar dolar cirosu bulunan Finlandiya merkezli şirketin dünya çapında 68 bin çalışanı bulunuyor.

 
 
Sony
Koreli rakibi Samsung'a göre nispeten daha genç olan Sony, ilk kez 1946 yılında Tokyo Tshushin Kokyo ismiyle ortaya çıktı. İlk yıllarda pirinç ocağı üretimiyle satışlarını gerçekleştiren Sony, 1955 yılından itibaren Latincede 'genç delikanlı' anlamına gelen Sonny'den esinlenerek Sony ismini aldı ve yoluna devam etti. Portatif TV'lerden Walkman'e, PS serisinden CD/DVD çalara kadar geniş yelpazede ürünleri bulunan şirket, bugün dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alıyor.



Cisco Systems
1984 yılında kurulan Cisco Systems, adını ABD eyaletlerinden San Francisco'dan aldı.


Toshiba
Tüketici elektroniği pazarındaki bilinen en eski şirket olan Toshiba, hayatına 1875 yılında Tanaka Seizo-Sho ismi altında telefon mühendisliği firması olarak başladı. 1899 yılında Tokyo Denki ismini alan şirket, 1939 yılından itibaren ise Tokyo Shibaura Electric şirketi olarak hayatına devam etti


İKEA
İsveçli Ingvar Kamprad 1943 yılında yaşadığı kasabayla çiftliğin isimlerinin baş harflerinden oluşturduğu IKEA markasını kurdu. Kamprad, IKEA markası altında kalem, cüzdan, resim çerçeveleri, saatler mücevherler ve naylon çorapları bu küçük barakada satmaya başladı. Şu anda çoğu Avrupa'da olmak üzere, 43 ülkede 235 mağazası bulunmaktadır.

 
 
Seiko
Dünyanın tanıdığı bu saat üreticisi, adını Japonca'da 'zarif' ve 'başarı' anlamına gelen iki kelimenin kısaltmalarından alıyor.




Google
İnternet arama motoru Google iki doktora öğrencisi tarafından bu garajda kuruldu. Larry Page ve Sergey Brin, 1'i izleyen 100 sıfır ile temsil edilen matematik terimi "googol" üzerinde yapılan bir kelime oyunuyla Google adında kullanmaya karar verir.
 
 
Bu yıl 10’uncusu yapılan ‘En değerli 100 global marka’ BrandZ Top 100 araştırmasında ilk sırayı Google aldı. Canon, 1937 yılında “Her Eve Bir Kamera” hedefiyle, kaliteli 35 mm kamera üretmek üzere Japonya’da kuruldu. Adını Budizm’de Bağışlama Tanrıçası olan “Kwanon” ile aynı adı taşıyan kameradan aldı.



Canon
Canon, 1937 yılında “Her Eve Bir Kamera” hedefiyle, kaliteli 35 mm kamera üretmek üzere Japonya’da kuruldu. Adını Budizm’de Bağışlama Tanrıçası olan “Kwanon” ile aynı adı taşıyan kameradan aldı.

 
Samsung
Tüketici elektroniği pazarına aslında oldukça yeni olan Koreli şirket, hayatına 1969 yılında Samsung-Sanyo Electric Company ismi altında başladı. Aslında kökleri 1939 yılına kadar uzanan ve Byung-Chull tarafından kurulan Samsung-Sanyo Electric Company, o yıllarda sebze, meyve ve balık ihracatıyla uğraşıyordu. İsmini Kore dilinden alan Samsung'un kelime anlamı "üç yıldız".
 

LG
Touchphone'ları ve TV'leriyle tanınan LG, iki şirketin birleşmesi sonucu LG ismini aldı. Ev ürünleri üreten Lucky firmasıyla ucuz elektronik cihazlar üreten GoldStar'ın birleşmesiyle ortaya çıkan LG, 1995 yılından sonra GoldStar'ın ortadan kaldırılmasıyla yerini LG Electronics'e bıraktı.


Panasonic
Matsushita Electric Industrial şirketi tarafından imal edilen elektrikli aletlerin bir markası olan Panasonic, ilk olarak 1918 yılında ortaya çıktı. Amerika pazarında o yıllar National markasının çok kullanılmasından dolayı Panasonic ismini tercih eden şirket, Japonya'da halen National markası altında.