DEUTSCHE BANK, ABD HÜKÜMETİNİN 14 MİLYAR DOLAR UZLAŞMA BEDELİ TALEP ETTİĞİNİ DOĞRULADI - BANKA BU TUTARA YAKIN BİR ÖDEME YAPMA NİYETİNDE OLMADIĞINI BİLDİRDİ

Alman finans devi Deutsche Bank, ABD hükümetinin talep ettiği 14 milyar dolarlık uzlaşma bedelini ödemeyeceğini açıkladı.

Deutsche Bank'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı ile 2005-2007 yıllarında gerçekleştirilen konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetleriyle konusunda müzakere edildiğini teyit edildi.

ABD basınında çıkan haberlerde geçen 14 milyar dolarlık uzlaşma bedeli talebini de doğrulayan Banka, Bakanlığın kendilerinden karşı teklif beklediğini bildirdi.

Deutsche Bank'in sunacağı karşı teklifin 14 milyar doların oldukça altında olacağına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Deutsche Bank, potansiyel hukuki iddialar için belirtilen tutara yakın bir ödeme yapma niyetinde değildir. Müzakereler henüz yeni başlıyor. Banka, müzakerelerin eş düzeydeki diğer bankaların ödedikleri ciddi derecede düşük uzlaşma bedellerine benzer bir miktarla sonuçlanmasını beklemektedir."

ABD Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, AA muhabirinin konuyla ilgili sorularını da yanıtsız bıraktı.

Uzmanlar, Deutsche Bank'ın, müzakereler sonunda Bakanlığın açılış talebi olan 14 milyar doların üçte birine yakın bir tutar ödeyeceğini tahmin ediyor.

Bu arada, New York borsasında işlem gören Deutsche Bank hisseleri, söz konusu haberlerin ardından yüzde 9,7 düşüşle 13,33 dolara kadar geriledi.