Mete Çubukçu ile Pasaport programı bu akşam Kıbrıs siyasetinin duayeni Rauf Denktaş için özel bir dosyayı ekrana getiriyor. Pasaport saat 22.15'te NTV'de...

Adı Kıbrıs ile özdeşleşen hayatını Kıbrıs davasına adayan Rauf Denktaş'ın ölümüyle bir tarih sona erdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yarım asırı aşkın bir süre, adanın hareketli siyasetine damgasını vuran isimdi. Ancak Denktaşın hayatı sadece KKTC'nin mücadelesi değil aynı zamanda yakın tarihin önemli gelişmeleriyle, köşe taşlarıyla doluydu.

1940'lı yıllardan itibaren adım attığı siyasi arenada adeta son nefesine kadar söz sahibi olan Denktaş özellikle müzakereci kişiliği, kararlı tavrı ve idealleriyle öne çıktı. Gerek uluslararası platformda gerek Türkiye ile ilişkilerde gerekse de Rum yönetimi ile görüşmelerinde davasından hiç vazgeçmedi.

Bugün onu uğurlayan destekçileri ve muhaliflerinin ortak paydada onu tanımladığı sözcükler ise tam bir dava adamı olması üzerineydi.

Mete Çubukçu ile Pasaport programı bu akşam Kıbrıs siyasetinin duayeni Rauf Denktaş için özel bir dosyayı ekrana getiriyor. Denktaş'ın hayatındaki önemli köşetaşlarını en yakınındakilerden siyasi rakiplerine çeşitli isimlerle konuşuyor.

Denktaş'ın siyasi hayatını ve insani yönlerini Prf. Dr. Mümtaz Soysal, KKTC eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Denktaş döneminin müsteşarlarından Ergun Olgun ve KKTC eski meclis başkanı Nejat Konuk'un da bulunduğu çok sayıda isim Pasaport'ta anlatıyor.

Mete Çubukçu ile Pasaport saat 22.15'te NTV'de...