Denktaş için şu dakikalarda Lefkoşa'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda tören düzenleniyor.

Denktaş’ın naaşı, top arabasına alınarak Cumhurbaşkanlığı’ndan Selimiye Camii’ne götürülecek, burada öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası gerçekleştirilecek törenlerin ardından Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) anıtının bulunduğu Cumhuriyet Parkı’na defnedilecek.

1957’de Rum EOKA örgütüne karşı kurulan TMT’nin liderliğini, Türkiye’deki Özel Harp Dairesi’nden gönderilen “Bozkurt” kod adlı Albay Rıza Vuruşkan’la yürüten “Toros” kod adlı Denktaş, böylece, ettiği "gizlilik yeminini" de TMT anıtının altına götürecek.

Tören için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gelen Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş, çocukları ve torunları KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından karşılandı.

ANKARA LEFKOŞA'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Rahşan Ecevit törende yerlerini alan isimlerden.

Türkiye'den Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakan ve yüzlerce yetkili de Lefkoşa’ya gitti.

bakan ve yüzlerce yetkili de Lefkoşa’ya gitti.

CHP ÖZEL UÇAK KALDIRDI

CHP heyeti Lefkoşa’ya özel uçakla gitti. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığındaki heyette Baykal ve Altan Öymen ile bazı partililer de yer aldı.

Cenaze töreni nedeniyle Lefkoşa’da ve tören güzergahlarında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Lefkoşa’da yas nedeniyle kapatılan işyerlerine ve caddelere Denktaş’ın posterleri asıldı.

Denktaş'ın cenazesi dün Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na getirilmişti.