Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, yurtdışından gelen yatırımcıya sağlanan vergi muafiyeti gibi teşviklerin Kıbrıs Türk gençlere de verilmesi gerektiğini belirtti.

DP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Serdar Denktaş, Gazimağusa’da katıldığı bir açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, Cumhuriyet Meclisi’nde söylediklerini dikkate almayan hükümete bu tür yerlerden seslenerek, bir mesaj verme düşüncesiyle bu daveti kıramadığını söyledi.

Denktaş, yurtdışından gelecek yatırımcıya vergi muhafiyeti gibi devletin teşvikleri olduğunu, bunun sayesinde de ülkeye büyük yatırımların geldiğine işaret ederek, “Yurtdışından bu ülkeye büyük yatırımlar yapıldı. Bunun karşılığında devlet, yatırımcıya 10 yıl vergi muhafiyeti gibi teşvik ve kolaylıklar sağladı” dedi.

Ülkede işsizlikten yakınan gençler bulunduğunu ve iş kurmak isteyen bu gençlerin devletin teşvikine ihtiyacı olduğunu kaydeden Denktaş, hükümetin bu gençlere hiç değilse 5 yıl vergi muhafiyeti vermesi gerektiğini söyledi.

Denktaş, “Resen vergi ile yarın kapısına dayanmasın ki, ülke gençlerimiz de biraz kendilerini toparlasın. Yanlarında başkalarını da çalıştırmaya başlasınlar ve böylelikle memlekete katkıları olsun” dedi.