Değirmenlik Lisesi’ne kazandırılan Fen Bilimleri ve Yabancı Dil Laboratuarlarını kapsayan Laboratuar Kompleksi ile Atatürk Büstü, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, UBP Milletvekili Zorlu Töre, bakanlık bürokratları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, açılışta yaptığı konuşmada, kaliteli bir eğitim için uğraş verdiklerini ve Anavatan Türkiye’nin de yardımlarıyla öğrencileri daha iyi bir geleceğe taşıyacaklarını ifade etti.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dürüst konuşmasında, başarıya giden yolda öğretmenlerle gönül birliği içerisinde aşılamayacak hiçbir konunun olmadığını belirtti.

Dürüst, “Bizim yolumuz, öğretmen arkadaşlarımızla ele ele, gönül gönüle yürüyeceğimiz doğru yoldur. Bu ülke bir eğitim adasıdır. Eğitim adasında inanmamız gereken kavga ile değil uzlaşıyla bir yere varacağımız yürekten inanmamızdır. Artık ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir” dedi.

Kemal Dürüst, 20 adet bilgisayarın bir hafta sonra okula teslim edileceğini ve soyunma odaları binasının da en kısa zamanda bitirileceği söyledi.

Değirmenlik Lisesi Laboratuar Kompleksi, Eğitim Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti tarafından finanse edildi ve Avrupa Birliği Hibe Programı kapsamında donatıldı.