Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, eşi Meral Eroğlu ile dün gece, Türkiye Cumhuriyeti Cidde Başkonsolosu Salih Mutlu Şen’in, Cumhurbaşkanı onuruna verdiği resepsiyona katıldı.

TC Cidde Başkonsolosluğunda yer alan resepsiyona, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye Suudi Arabistan Krallığı İş Konseyi Eşbaşkanı Ghassan Suleiman, Suudi Arabistan Türk Konseyi Başkanı Bekir Kantarcı, işadamları ve akademisyenler de katıldı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, resepsiyonda, aylık ekonomi dergisi Alam Arrajol, körfez bölgesinde önde gelen hem İngilizce, hem de Türkçe yayın yapan günlük gazetelerden Okaz ve Arab News gibi bazı medya kuruluşlarının muhabirlerine de Kıbrıs konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’na Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aytuğ F. Plümer, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Dışişleri Bakanlığı İslam İşbirliği Teşkilatı ile İlişkiler Müdürü Kemal Köprülü ve Dışişleri Bakanlığı III. Sekreteri Hasan Varoğlu eşlik etti.

Ereoğlu, İhsanoğlu ve Şen gece sonunda konsolosluk önünde aile fotoğrafı çektirdi.