Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün gerçekleştirilen ve oldukça olumlu geçen liderler görüşmesinde Avrupa Birliği (AB) konusunu ele aldıklarını belirterek, “Birçok konuda olduğu gibi AB konusunda da yakınlaşmalar sağlandı, bu konuda uzlaşma sağlayabileceğimize inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la görüşmesi sonrası Cumhurbaşkanlığı’na dönüşünde yaptığı açıklamada, bugün yılın son liderler toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Avrupa Birliği (AB) konularını ele aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bazı yanlış anlamalar vardı, o yanlış anlamaları bugünkü görüşmede düzeltmiş olduk” dedi.

Birçok konuda olduğu gibi AB konusunda da yakınlaşmalar sağlandığını, uzlaşma sağlayabileceklerine inandığını dile getiren Eroğlu şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği konusunda bizim için yaşamsal olan konu varılacak anlaşmanın Avrupa Birliği birincil hukuku olmasıdır. Bu konuyu henüz bağlayamadığımızı söyleyebilirim. Ama yakınlaşmalar vardır. Bunu önümüzdeki yıl içerisinde yapacağımız görüşmelerde enine sonuna tartışıp bağlamaya çalışacağız.”

Bugün gerçekten çok olumlu ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini, görüşmenin gayet samimi bir ortamda geçtiğini anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Geçen haftaki görüşmenin biraz tartışmalı geçtiğini söylemiştim. Bugünse daha samimi bir ortamda müzakere gerçekleştirilmiş ve her iki taraf da görüşlerinin yakınlaştırılabileceği inancı içerisinde bugünkü toplantıyı bağlamıştır” dedi.