Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Merkez Kadın Örgütü, Karpaz bölgesinde yaşayan kadınların, bölge halkının genel sorunları yanında ilgi bekleyen birçok sorunu olduğunu kaydederek, bu yöndeki çabalarını yoğunlaştıracaklarını bildirdi.

CTP-BG Merkez Kadın Örgütü, dün, Örgüt Başkanı Sibel Sorakın Başkanlığındaki bir heyetle Dipkarpaz köyüne bir ziyaret gerçekleştirdi. Bölge halkının özellikle de bölgedeki kadınların sosyal ve ekonomik sıkıntılarını dinlemek ve ihtiyaçlarını yerinde saptamak amacıyla yapılan ziyarette Sorakın’a CTP-BG Merkez Kadın Örgütü yöneticileri yanında CTP-BG Kadın Örgütü İskele İlçesi yöneticileri de eşlik etti.

Bu çerçevede Karpaz’da birçok hanenin kapısını çalarak ev halkı ve kadınlarla görüşerek derlerini dinleyen, sorunlarını not eden CTP-BG Merkez Kadın Örgütü, bölgede ciddi bir ekonomik ve sosyal sorun bulunduğunu gözlemleyerek, bundan sonraki çalışmalarda bu yörede yaşayan insanlara yönelik çalışmalara yoğunluk verme yönünde karar aldı. CTP-BG Merkez Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, “İnsanlar ürettiklerini pazarlama sorunu yaşıyorlar. Özellikle de kadınlar, ekonomik açıdan bahçe işleri ve hayvan bakıcılığı dışında bir uğraş alanı bulamıyorlar. Eskiden var olan köy kadın kursunun kaldırılmış olması onların bu kısıtlı alanlarını daha da daraltıyor. Bu gözlemlerimiz ışığında bölgeye yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştıracak ve buradaki insanlarımızın sesi olmaya çalışacağız” dedi.

CTP’li kadınlar, Karpaz ziyaretlerinin ardından Erenköy Kültür Sanat Derneği’nin Erenköy’de verdiği yemeğe konuk olarak katıldılar.