Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) Kadın Örgütü’nün “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri bu akşam tiyatro oyunuyla başlıyor.

CT-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, ilk etkinlikte bu akşam,  İstanbul Arka Bahçe oyuncuları saat 20.00’de  YDÜ 4. Salon’da “Dış Ses” isimli oyunu sahneleyecek. Oyunun biletleri girişte temin edilebilecek.

CTP-BG Kadın Örgütü, yarın saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret ederek Kıbrıs sorununa çözüm istencinin  vurgulandığı bir mektup takdim edecek. Örgüt, aynı ziyaretleri  Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’a da  gerçekleştirerek mektup verecek.

CTP-BG Kadın Örgütü 8 Mart’ta saat  09.30’da Meclis Başkanı Hasan Bozer’i ziyaret ederek, toplumsal cinsiyet eşitliği mekanizmasının Meclis’te bir an önce görüşülmesi için destek isteyecek.

CTP-BG Kadın Örgütü Güzelyurt İlçesi de aynı gün saat 09.00’da, ilçe merkezinde toplandıktan sonra fabrikalardaki emekçi kadınları ziyaret edecek. Lefkoşa’da ise saat  17.00’de Küçük Kaymaklı Çemberi ve Başbakanlık ışıklarında bir araya gelecek olan CTP-BG’li kadınlar, bildiri dağıtarak pankart açacaklar.

10 Mart Cumartesi günü CTP-BG Kadın Örgütü Girne İlçesi 2. Emekçi Kadınlar Panayırı düzenleyecek. Girne Barış Parkı’ndaki panayır 10.00-18.00 saatleri arasında yapılacak.

11 Mart’ta ise CTP-BG kadın Örgütü İskele İlçesi  geleneksel  Mart 9’u Barış ve Dayanışma etkinliği gerçekleştirecek. Etkinlik saat 10.00’da Mücahitler Plajı ile Cyprus Gardens arasındaki piknik alanında yapılacak.