Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP-BG) UBP’nin, “halkı yok oluşa götürdüğünü” iddia ettiği uygulamalara karşı başlattığı “umurunda mı?” eylemlerinin ikincisi dün öğleden sonra Gazimağusa’da yapıldı.

CTP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, kalabalık bir halk kitlesinin katıldığı yürüyüşte, UBP’nin istifasına kadar mücadeleye devam edilmesi kararlılığı belirtilirken, Kıbrıs Türkü’nün kendi kendini yönetme hakkını geri almak için halka, mücadeleye destek vermesi çağrısı yapıldı.

Zafer Anıtı Çemberi noktasından hareket eden halk kitlesinin İsmet İnönü Bulvarı güzergahından Sakarya Çemberi’ne kadar yürüyüşü sırasında, “CTP İsyanda, İsyan Her Yerde”, “Kıbrıs’ta Barış Engellenemez”, “UBP İstifa” gibi sloganlar atılıldı. UBP’nin uygulamalarını eleştiren çok sayıda döviz tutan kitleye, yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi.

Eyleme, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy, Gazimağusa İlçe Örgütü Başkanı Ali Gulle, bazı MYK üyeleri, milletvekilleri, ilçe kadın ve gençlik örgütü üyeleri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, “UBP’nin partizanlık yaptığını, geçirdiği yasalarla halkın geleceğini kararttığını, halkın mal varlığını peşkeş çektiğini” savunarak, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun, Kıbrıs konusundaki tavırlarıyla çözümü açmaza soktuğu, UBP’nin Kıbrıs Türk halkının siyasal iradesini ipotek altına aldığı, kendi kendini yönetme hakkını ayaklar altına aldığını iddia etti.

Tüm bunların UBP’nin ve Eroğlu’nun umurunda olmadığını ama halkın umurunda olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, “UBP’nin uygulamalarının bir cendere gibi insanların boynunu sıktığını, yakında halkın öfkesinin bir şamar gibi UBP’nin yüzüne ineceğini” ileri sürdü. Özkan Yorgancıoğlu, UBP’nin hükümet ettiği her günün insanların siyasal ve ekonomik olarak zararına olduğunu, halkın kendi kendini yönetme hakkını ayaklar altına aldığını savundu.

Kavganın hem Meclis’te hem sokakta verileceğini belirten Yorgancıoğlu, geçen hafta Girne’de başlatılan mücadelenin Mağusa’da devam ettiğini, gelecek hafta Güzelyurt’ta, ardından ise Lefkoşa’da eylemler gerçekleştireceklerini aktardı.