Güney Amerika ülkesi Brezilya'da, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle son 24 saatte 751 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya'da günlük en yüksek ölüm gerçekleşti

Brezilya Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede COVID-19 yüzünden ölenlerin sayısı 751 artışla 9 bin 897'ye yükseldi. Bu rakam, şu ana kadar kaydedilen günlük en yüksek ölüm vakası olarak kayda geçti.

Ülkede COVID-19'un görüldüğü kişi sayısı da 10 bin 222 artarak 145 bin 328'e yükseldi.

Nüfusu 210 milyona yaklaşan Brezilya, Latin Amerika'da COVID-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumunda bulunuyor.

Bölgede ilk COVID-19 vakası ve virüs kaynaklı ölüm de Brezilya'da gerçekleşmişti.

Çin'de 4 bin 630'dan kişi yaşamını yitirdi

Salgının merkezi Çin'de 4 bin 630'dan fazla kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti. 

İyileşenlerin sayısı 78 bine, toplam vaka da 83 bine yaklaştı. 

Ekvador'da hayatını kaybedenlerin sayısı 1704 oldu

Ekvador Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte COVID-19 nedeniyle 50 kişi yaşamını yitirdi.

Böylece ülke genelinde koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı 1704'e, vaka sayısı ise 30 bin 298'e ulaştı.

Kolombiya'da ölü sayısı 428'e yükseldi

Kolombiya'da ise ulusal basında çıkan haberlere göre, ölenlerin sayısı son 24 saatte 21 kişi artarak 428 oldu.

Ülkedeki vaka sayısı ise 595 artarak, 10 bin 51'e çıkarken, iyileşenlerin sayısı da 2 bin 424 oldu.

Öte yandan Kolombiya, koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde genel karantina uygulamasını 25 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldı.

Ülkede 27 Nisan'da sona erdirilmesi planlanan karantina en son 11 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

Gana'da COVID-19 vaka sayısı 4 bini aştı

Batı Afrika ülkesi Gana'da, yeni tip koronavirüs (COVID-19) tespit edilenlerin sayısı 4 bini geçti.

Gana Sağlık Hizmetlerinden yapılan açıklamada, son 24 saatte uygulanan testlerin 921'inin pozitif çıktığı belirtildi.

Salgının ülkenin 16 bölgesinden 15'ine yayıldığı ifade edilen açıklamada, şimdiye kadar toplam 4 bin 12 COVID-19 vakası görüldüğü ve bunlardan 533'ünün doktor olduğu bildirildi.

Açıklamada, 18 kişinin hayatını kaybettiği, iyileşenlerin sayısının ise 323 olduğu kaydedildi.

Gana'da COVID-19 ile mücadele kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması sonrası ülkede vaka sayısı gün geçtikçe artıyor.

Afrika kıtasında şu ana kadar 54 binden fazla vaka görülürken, yaklaşık 2 bin 74 kişi hayatını kaybetti. 

Peru'da COVID-19'dan ölenlerin sayısı 1714'e çıktı

Güney Amerika ülkesi Peru'da yeni tip koronavirüs (COVID-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 1714'e yükseldi.

Peru Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte COVID-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 87 artarak 1714'e, vaka sayısı ise 3 bin 321 artarak 61 bin 847'ye ulaştı.

Peru'da acil durum ve karantina süresi 24 Mayıs'a kadar uzatıldı

Devlet Başkanı Martin Vizcarra, basına yaptığı açıklamada, sosyal izolasyon tedbirleri sayesinde virüsün yayılmasının azaldığına işaret ederek, "Vaka sayısını daha aşağıya düşürmeliyiz. Şu ana kadar gösterdiğimiz mücadele başarılı ancak yeterli değil. Hepimiz 54 gündür karantina ve acil durum nedeniyle sıkıntılar çektik ama gösterdiğimiz çaba buna değdi." ifadelerini kullandı.

Ülkede halen çok sayıda kişiye virüsün bulaştığını vurgulayan Vizcarra, acil durum ve karantina süresini 24 Mayıs'a kadar uzattıklarını açıkladı.

Vizcarra, ayrıca caddelerde ve sokaklarda güvenliği sağlamak için 150 bin asker ile polisin konuşlanacağını kaydetti.

Ülkede, sağlık yetkililerinin tavsiyeleri doğrultusunda, virüsün yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla 16 Mart'ta ilan edilen acil durum ve karantina süresi 26 Nisan'a kadar uzatılmıştı.

Peru'da ilk COVID-19 vakası 6 Mart'ta, virüse bağlı ilk ölüm ise 20 Mart'ta görülmüştü. 

Arjantin'de karantina 24 Mayıs'a kadar uzatıldı

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, başkanlık konutu Olivos'ta düzenlediği basın toplantısında ülkedeki COVID-19 vakalarına ve salgınla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fernandez, 20 Mart'ta ilan edilen ve 3 kez uzatılan karantinanın önemine dikkati çekerek, ülkesindeki durumun bölgedeki diğer ülkelere kıyasla oldukça kontrol altında olduğunu kaydetti.

Ülkesinde her 1 milyon kişide 6 kişinin COVID-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Fernandez, her şeyden önce insan hayatının birinci planda olduğunu vurguladı.

Fernandez, karantinanın ekonomik yönlerine işaret ederek, "Karantina 24 Mayıs'a kadar uzatıldı. Hepimiz bu durumun normale dönmesini istiyoruz ancak bir fabrikanın çalışanları hasta olduğu için değil, karantinada olduğu için boş kalmasını tercih ederim." ifadelerini kullandı.

En fazla insan yoğunluğu bulunan ve COVID-19 vakalarının büyük çoğunluğunun görüldüğü başkent Buenos Aires Özerk Şehri ile çevresindeki 40 ilçeyi kapsayan Büyük Buenos Aires bölgesinin karantinada 3'üncü etapta kalacağını belirten Fernandez, ülkenin kalanının ise yeniden normale dönüşün başlangıcı olan 4'üncü etaba geçtiğini söyledi.

5 bin 611 kişide COVID-19 tespit edildi

Nüfusu 44 milyonu aşan Güney Amerika ülkesi Arjantin'de 293 kişinin hayatına mal olan COVID-19, şu ana kadar 5 bin 611 kişide görüldü.

Ülkede COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında 20 Mart'ta ilan edilen karantina önce 12 Nisan'a, ardından 26 Nisan'a ve son olarak da 10 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

Avustralya’da COVID-19 nedeniyle can kaybı 98’e çıktı

Avustralya Yeni Güney Galler (NSW) Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sydney’deki yaşlı bakımevinde COVID-19’a yakalanan 92 yaşındaki kadın hasta tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Yaşanan can kaybıyla birlikte ülke genelinde COVID-19'dan ölenlerin sayısı 98’e yükseldi. Yaklaşık 757 bin kişiye test yapılırken virüs tespit edilen 6 bin 919 Avustralyalıdan 6 bin 79’u iyileşti.

Halen 21’i yoğun bakımda, toplam 840 aktif vakanın bulunduğu Avustralya’da son 24 saatte yapılan testler sonucunda 20 kişinin virüse yakalandığı belirlendi.

Yeni Zelanda’da 2 yeni vaka tespit edildi

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığı, dünden itibaren 7 bin 204 kişiye uygulanan testlerde iki pozitif vaka tespit edildiğini açıkladı.

COVID-19’dan 21 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, 183 binden fazla kişiye yapılan testlerde virüs tespit edilen 1492 Yeni Zelandalıdan 1368’i de iyileşti.

Virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla 25 Mart-27 Nisan tarihlerinde uygulamaya konulan olağanüstü hal ve zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı Yeni Zelanda’da virüsün kontrol altına alınmasını sağlamıştı.

Tedbirlerden sonuç alınması üzerine "dördüncü seviyede" uygulanan yasak ve kısıtlamaların kaldırıldığı ülkede çalışma, alışveriş, dışarı çıkma ve bazı su sporlarının yapılmasına izin verilen daha hafif kuralların bulunduğu "üçüncü seviye" kısıtlamalar uygulanıyor.

Rusya'da sokağa çıkma kısıtlaması uzatıldı

Rusya'da 26 bin 600'den fazla kişi koronavirüsü yendi. Yaklaşık 188 bin vakanın bulunduğu ülkede, resmi verilere göre can kaybı bin 821.

11 Mayıs'ta kademeli olarak kaldırılması planlanan sokağa çıkma kısıtlaması 31 Mayıs'a kadar uzatıldı.  

Kuzey Makedonya'da kurallar hiçe sayıldı

Kuzey Makedonya’nın Struga şehrinde yüzlerce Ortodoks ayine katıldı.

Ayinde sosyal mesafe ve maske takma kuralları hiçe sayıldı. Kısıtlamalara rağmen çok sayıda insanın biraraya gelmesi tepki çekti.

COVID-19 testi pozitif çıkan çocuk sığınmacılara sınır dışı edildi

Meksika'da koronavirüs testi pozitif çıkan 4 çocuk sığınmacı, yanlarında refakatçileri olmadan sınır dışı edildi. Çocuklar, otobüsle Guatemala'ya gönderildi.

Afrika'da virüsü yenenlerin sayısı 20 bine yaklaştı. Kıtada vaka sayısı 59 bini, can kaybı 2 bini geçti.