Adları taciz, tecavüz ve işkenceyle anılan çocuk cezaevleri alınan bir kararla yeniden yapılandırılacak. Yeni sistemde çocuklar tek başlarına uyuyabilecek ve konukevlerinde aileleriyle birlikte kalabilecekler.

Adana Pozantı'daki taciz ve işkence iddialarıyla gündeme gelen "çocuk ceza infaz kurumları" yeniden yapılanıyor.

Beş yıllık plan dahilinde 2015'e kadar halen üç ilde bulunan çocuk eğitim evleri ve çocuk cezaevleri hem fiziki şartlar hem de infaz anlayışı bakımından yeniden yapılandırılacak.

Yeni anlayışa uygun olarak planlanan Ankara'daki çocuk eğitim evinin inşaası yüzde 90 oranında tamamlandı.

TEK KİŞİLİK ODALAR
Yeni kampüste çocuklar tek başına uyuyabilecekleri kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri odalarda kalacaklar.

AİLELER İÇİN KONUKEVİ
Şehir dışından ziyarete gelen aileler, özel konukevlerinde çocuklarıyla birlikte kalıp vakit geçirebilecek. Özgürlüğü kısıtlayıcı koşullar içermeyen çocuk eğitim evlerinin sayısı sekize çıkartılacak. Diyarbakır, Tarsus, Kayseri ve İzmir'e yeni müstakil çocuk ceza infaz kurumları yapılacak.

24 SAAT GÖZETİM
Çocuklar ve güvenlik görevlileri, 24 saat gözetim altında tutulacak. İzlemelerde, özel yaşamın gizliliği ilkesine de sadık kalınacak. Proje tamamlandığında cezaevlerinde kalan yaklaşık 2 bin 200 çocuk, bu yeni sisteme dahil olacak.