Girne Bafra Sokak Elizel Motel’de dün işlenen cinayetin zanlıları V.P. (E-28), S.A. (E-31) ve İ.A. (E-40) bugün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.

Saat 10:45’te Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Melek Esendağlı’nın huzuruna çıkan 3 zanlı aleyhinde  “tahammüden adam öldürme ve kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından 3 gün tutukluluk alındı.

Olayı tahkikat eden Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Müfettişi Turgay Kırok mahkemede verdiği yeminli ifadede, dün 02:00 civarında Elizel Motel’de işlenen cinayetle ilgili bilgi verdi.

Mahkemeye zanlı V.P. (E-28), S.A. (E-31) ve İ.A. (E-40) adlı zanlıların tahammüden adam öldürme ve kanunsuz bıçak taşıma suçlarından methalder olduğunu belirten Polis Müfettişi Turgay Kırok, zanlıların polise verdikleri ifadelerde suçlarını kabul ettiklerini anlattı.

Mahkemeye maktül Abdussamed Durmuş’un başına demir sopa ile vurulması ve bıçaklanma neticesinde öldürüldüğünü anlatan Kırok, yaklaşık 4 yıldan beri motelde resepsiyonist olarak çalışan zanlı İ. A’nın, diğer 2 zanlı ile birlikte “Şemo” lakaplı Abdussamed Durmuş’a ait kasadaki 46 bin Sterlin, 11 bin Euro, 1500 Dolar ve 5 bin 550 TL ile ziynet eşyalarını çalmak için cinayeti işlediklerini aktardı.

Kırok, planlı cinayet için 29 Şubat’ta KKTC’ye giriş yapan 2 zanlının motele yerleştiğini ve cinayetin de sabah saatlerinde işlendiğini anlattı.

Polis Müfettişi, Cinayette kullanılan demir sopa bulunmasına karşın bıçağın henüz bulunamadığı belirterek, soruşturmanın salimen yürütülmesi ve gerekli emarelere ulaşılması için zanlıların tutuklanmasını talep etti.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Melek Esendağlı da, soruşturmanın salimen yürütülmesi için zanlılar  aleyhinde 3’er günlük tutukluluk kararı aldı.