Oxford’da Eylül 2011’de, İngiliz eşi ve kayınvalidesini bıçaklayarak öldüren Erzurumlu 22 yaşındaki Ensar Göl’ün,  olaydan önce facebook sayfasında cinayeti duyurduğu ortaya çıktı.
   İngiliz kamuoyunun yakından takip ettiği davada, cinayet zanlısı olarak yargılanan Ensar Göl’ün sosyal paylaşım sitesi ‘facebook’taki sayfasında olaydan birkaç saat önce karısı ve kayınvalidesini öldüreceğini duyurduğu bildirildi. 
   Oxford’daki ceza mahkemesinde, kendisini “Çılgın Ensar” olarak tanıtan zanlının sayfasında, “Yarın i İngiliz gazetelerinin hepsi benden bahsedecek. Çılgın Kürt Türk Londra’yı kana bulayacak. Bıçağım hazır ve onu ne kadar iyi kullanabildiğimi biliyorsunuz” yazdığı belirtildi. 
   Görgü tanıklarının ifadesine göre cinayeti işledikten sonra elinde bıçakla çalıştığı pizza dükkânına giden Ensar Göl, telefonda konuştuğu kişiye Türkçe olarak, “Sana onları keseceğimi söylemiştim. Sana hiç yalan söyler miyim?” şeklinde ifadeler kullandı. 
    Daha sonra tutuklanan Göl, polise bilgi vermeyi reddetmiş, konuşmama hakkını kullanmıştı. Öldürdüğü eşi Michala’dan iki küçük çocuğu bulunan Ensar Göl’ün diğer kurbanı olan kayınvalidesi Julia Şahin de Mehmet Şahin isimli bir Türk’le 10 yıldır evliydi.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS