Cilt lekeleri birçok kişinin kabusu haline gelir. Cilt lekeleri doğal ve estetik görünümü bozarak kişiyi de rahatsız eder.

Cilt lekelerinizden kurtulmak için cilt tipiniz ve cilt lekelerinize neden olan sebepler bilinmelidir. Uzman bir cilt doktoruna başvurarak cilt lekelerinizin tedavisine başlamalısınız. Ayrıca ek olarak evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile cilt lekelerinizle savaşabilir, cilt lekelerinizingörünümünü hafifletebilir ve cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

Cilt lekelerinize, evde uygulayabileceğiniz yöntemler:
- Elma Sirkesi; eşit oranlarda elma sirkesi ve su ile hazırlanan buhar banyosu cilt lekelerinize iyi gelebilir. Buhar banyosu yerine eşit oranlarda karıştırılmış su-elma sirkesi karışımı ile cildinizi 3 günde bir silerek cildinize bakım yapabilirsiniz.

- Anason Tohumu; anason tohumları içine su ekleyin ve kaynatın. Kaynattıktan sonra tohumları süzün ve suyu soğumaya bırakın. Soğuyan suyu cildinize masaj yaparak uygulayın. Cilt lekelerinizle bu yöntemle de savaşabilirsiniz.

- Arpa Unu; su ve arpa unu ile kıvamlı bir maske hazırlanarak cilde sürülür. Ciltte 2 saat beklettikten sonra cilt ılık su ile yıkanarak temizlenir, bu şekilde cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.

- Aşk Otu; aşk otu kökü kaynatılarak süzülür. Elde edilen sıvıyı cildinize sürerek cilt lekelerinizden kurtulabilirsiniz.