Cumhuriyet Halk Partili (CHP) milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dokunulmazlıklarının kaldırılması için eylem yaptı. Meclis Başkanlığı'na kadar slogan atarak yürüyen vekiller, daha sonra dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik dilekçelerini TBMM Başkanlığı'na sundu. Eyleme katılan CHP Milletvekili Şafak Pavey, giydiği 'dokun bana' yazılı giysi ile dikkatleri çekti.
Eylem öncesinde CHP'li vekiller, basın kapısında toplandı. Burada CHP grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Emine Ülker Tarhan basın açıklaması yaptı.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Grubu olarak dokunulmazlıklarının kaldırılması için TBMM Başkanlığına dilekçe vereceklerini açıkladı. Kuvvetler ayrılığı olmayan ülkelerde anayasa olmadığını söyleyen Hamzaçebi, "12 Eylül 2010 referandumu Anayasa değişikliği ile daha demokratik bir yapıya sahip yargıya doğru değil, hükümetin elindeki bir yargıya doğru adım atılmıştır. Türkiye'de yargı milletten değil, hükümetten güç almaktadır. İnsan hakları ve özgürlüklere değer vermeyen yönetimler meşruiyet sorunu olan hükümetlerdir. Varılan son aşamada CHP susturulmak istenmektedir. CHP Genel Başkanına fezleke düzenlenmiştir. Bu fezlekeyi, CHP milletvekilleri olarak kabul etmiyoruz. Özel yetkili savcılarla, özel yetkili mahkemelerin şekillendirmeye çalıştığı bir sistem var." dedi. CHP'nin tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için dilekçe vereceklerini söyleyen Hamzaçebi, dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ettiklerini kaydetti.
CHP'li vekiller eylem bitişinde dağıldı. Açıklamaların ardından CHP'li vekiller, alkışlar, sloganlar eşliğinde Meclis Başkanlığı'na kadar yürüdü. Hamzaçebi, CHP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını içeren dilekçelerini Meclis Başkanlığı'na sunarken, Şafak Pavey'in giysisindeki 'Dokun Bana' yazısı dikkat çekti.
CHP'li vekillerin eylemleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP'lilerin bir bardak suda fırtına kopardıklarını söyledi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ise "Yürümek yerine düşüncelerini komisyonda dile getirselerdi." değerlendirmesini yaptı.