Esad'ın Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e siyasi sığınma amacıyla bir mektup yazdığı iddialarını Türkiye doğrulattı.

Türkiye'nin Caracas Büyükelçiliği'ne bilgi veren Venezuela Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın siyasi sığınma için Chavez'e mektup gönderdiği iddialarını doğruladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'e, ülkeden ayrılmak zorunda kalması durumunda, bu ülkeye sığınma talebini içeren bir mektup yazdığı iddiası Türkiye tarafından Venezuela makamlarına soruldu.

Türk Büyükelçiliği'ne yanıt veren Venezuela Dışişleri Bakanlığı, Esad'dan böyle bir mektubun Chavez'e gönderildiğini doğruladı.

Venezuela'daki Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri, bu ülkenin Dışişleri Bakanlığı'na giderek, bu yönde bir mektup olup olmadığını ve sığınma talebi içerip içermediğini sordu. Venezuela Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, Esad tarafından Devlet Başkanı Chavez'e iletilen bir mektup olduğunu doğruladı. Ancak mektubun içeriğine ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

AYRINTI YOK 
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, 'Bu yöndeki haberler uluslararası basında yer alınca, konu Türkiye'nin Venezuela Büyükelçiliği aracılığıyla, ülke makamlarına soruldu. Doğru olduğu yönünde bir yanıt alındı. Ancak mektubun içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi yok' diye konuştular.

MİKDAD GİTMİŞTİ 
Suriye Dışişleri Bakan yardımcısı Faysal Mikdad, Aralık ayı başında Küba, Venezuela ve Ekvador’a giderek temaslarda bulunmuştu. Mikdad'ın taşıdığı mektuplarda, Esad'ın bu ülkelerden sığınma taleplerinin yer aldığı iddia edilmiş, bu iddia Suriye yönetiminde doğrulanmamıştı.

'ŞAM'DA ÖLECEĞİM' 
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad daha önce Rus televizyonu Russia Today'e verdiği bir röportajda ise 'Şam'da öleceğini' söylemişti.