Washington, 15 Şubat 19 : ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Joseph Votel, ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan askerlerini Suriye'den çekme kararını doğru bulmadığını ve IŞİD'in henüz mağlup edilmediğini söyledi. Votel, Orta Doğu'da ABD'nin operasyonlarından sorumlu en üst düzey askeri yetkili.

Votel, CNN Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Suriye'deki ABD destekli birliklerin de IŞİD tehdidine karşı tek başlarına mücadele etmeye hazır olmadıkları uyarısında bulundu.

"O zamanlar benim askeri açıdan tavsiyem bu olurdu…Doğrusu (çekilme) önerisinde bulunmazdım. (IŞİD hilafetinin) hala liderleri, savaşçıları, kolaylaştırıcıları, kaynakları var. Dolayısıyla bu ağın peşinden gitmek için askeri baskıyı sürdürmemiz gerekir."

ABD Başkanı Trump, Aralık ayında yaptığı açıklamada Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceğini duyurmuştu.

CENTCOM Komutanı Votel, daha önceki açıklamalarında Trump'ın askerlerini Suriye'den çekme kararıyla ilgili olarak kendisine danışılmadığını söylemişti.

Trump'ın bu kararına ABD yönetiminden de karşı çıkan olmuş ve ABD Savunma Bakanı James Mattis ve Trump'ın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk istifa etmişti.

(BBC/FG)