"İNGİLİZ ŞİRKETLERİNİN DİRENÇ SEVİYESİ TAMAMEN YERLERDE. KENARA KONAN HER KURUŞ, DEPOLANAN HER ŞEY TÜKENDİ" 

İngiliz Endüstri Konfederasyonu (CBI) Direktörü Carolyn Fairbairn, İngiliz şirketlerinin direnç seviyesinin tamamen yerlerde olduğunu belirterek, "Kenara konan her kuruş, depolanan her şey tükendi." dedi.
İngiliz yayın kurumu BBC'ye değerlendirmede bulunan Fairbairn, İngiltere'nin AB'den anlaşmasız ayrılmasının "yangına benzin dökmek" olacağını belirterek, halihazırda İngiliz şirketlerinin zaten zor durumda olduğunu söyledi.
Fairbairn, İngiliz şirketlerinin normal koşullarda İngiltere'nin AB'den anlaşmasız şekilde ayrılması durumunda tampon olarak kullanılabilecek kaynakları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tükettiğini söyledi.
Fairbairn, "İngiliz şirketlerinin direnç seviyesi tamamen yerlerde. Kenara konan her kuruş, depolanan her şey tükendi. Konuştuğum şirketlerin bu yılın sonunda anlaşmasız ayrılığa hazırlanmak için hiç vakti yok. Ortak akıl, bu müzakerelerde bir yol bulunması gerektiğini ortaya koyuyor." şeklinde konuştu. 
İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a bir mektup yazdığını belirten Fairbairn, gençlerin istihdam edilmesine öncelik verilmesi, ülkenin çevre dostu sürdürülebilir yatırımlarla krizden çıkması gerektiğini söyledi.