İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu sabah Ercan Havalimanı’nda, KKTC’de kaçak duruma düşmüş olan kişiler için çıkarılan af ile ilgili incelemelerde bulundu.

Bakanlık açıklamasına göre, incelemeleri sırasında açıklama yapan Bakan Çavuşoğlu, Ercan Havalimanı’nda özellikle aftan yararlanmak için çıkış yapan çok sayıda kişi olduğunu söyleyerek, affın bedava olmasının bu yönde etkili olduğunu belirtti.

Af ile birlikte eş zamanlı olarak bazı havayolu şirketlerinin de bilet fiyatlarında indirime gittiğine işaret eden Çavuşoğlu “Az önce Ercan Havalimanı’nda bulunan bilet satış ofislerinde yaptığım görüşmelerde gidiş-dönüş 80 TL’ye kadar bilet olduğunu öğrendim. Düşünün ki KKTC içinde bir yerden bir yere taksiyle gitmek bile bazen daha pahalıyken Türkiye’ye olan ucuz bilet satışı eminim aftan yararlanacak olan vatandaşlarımızı da memnun etmiştir” dedi.

“UYGULAMALARDA AKSAKLIK YOK”

Ercan Havalimanına gelerek özellikle aftan yararlananlar ile görevli muhaceret polislerinin görüşlerini almak istediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Buradaki işleyişi de bir fiil gözlemlemek istedim. Görüyorum ki sivil muhaceret memuru arkadaşlarımız ve polislerimiz bu konuda gayet donanımlı ve gelen herkese yardımcı oluyorlar. Uygulamada herhangi bir aksaklığın olmaması sevindiricidir. Şu anda kayıt dışı duruma o veya bu sebeple düşmüş kardeşlerimiz, havalimanımızdan ya da deniz limanlarımızdan çıkış yaparak bu aftan hemen yararlanıyor ve geri geldiğinde de 30 gün vize veriliyor. Aslında bu kadar basittir.”

“KKTC’de yaşayan işçilerimizin de dünya standartlarına uygun ve en önemlisi insan haklarına uygun yaşamaları bizim için önemlidir” diyen İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bu affın çıkarılma sebeplerinden birisinin de kaçak duruma düşmüş insanların sömürülmesini engellemek olduğunu vurguladı.

“HEDEFİMİZ KAYIT DIŞILIĞI BİTİRMEK”

Ercan Havalimanı’nda çıkış yapmakta olan bir çok kaçak duruma düşmüş kişi ile görüşen ve onların kaçak duruma düşme sebepleri ile aftan yararlanma istekleri hakkında bilgi alan Çavuşoğlu, genel anlamda kayıt dışı olan ve cezalı durumda olan kişilerin bu affın bedava olmasından memnun olduğunu duyduğunu söyledi. Özellikle bölünmüş bazı ailelerin de bu af sayesinde birleşeceğini dile getiren Bakan Çavuşoğlu, bu durumdaki herkesi aftan yararlanmaya davet etti.

Aftan yararlanmayan ve kaçak durumda kalmayı sürdürenlerin ise affın sona ermesinden sonra sınır dışı edileceklerini hatırlatan Çavuşoğlu, çok sıkı denetimler yapacaklarını, hedeflerinin kayıt dışılığı bitirmek olduğunu ve artık bu ülkede kayıt dışı insan istemediklerini söyledi.