Çatalköy Belediyesi, kültür sanat alanında yoğun çalışma yapıyor.

Çatalköy Belediyesi, Tiyatro Festivali ile Türk Sanat Müziği konseri düzenliyor.

Bugün saat 10.30’da Dedeman Olive Tree’de basın toplantısı düzenleyen Çatalköy Belediyesi, belediyenin tiyatrosu “Su”nun, “9 tiyatro ekibiyle birlikte”, 23 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında Dedeman Olive Tree gösteri çadırında düzenleyeceği, “Beşparmaklar 2’inci Tiyatro Festivali” ile yine belediyeye bağlı Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Türk Sanat Müziği Derneği ile 19 Mart’ta Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde birlikte vereceği konser hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat ve Tiyatro Koordinatörü Derman Atik, Çatalköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Gülüşan Gazanfer, Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Turgay Akalın ile tiyatro festivaline katkı koyan 10 tiyatro ekibinin yetkilileri katıldı.

FESTİVAL PROGRAMI

Çatalköy Belediye Tiyatrosu “Su”nun, “Albayın Karısı” adlı oyunu 23 ve 27 Mart, Güzelyurt Şehir Tiyatroları’nın “Büyükbaba” oyunu 24 Mart, Lefkoşa Belediye Tiyatro Tiyatrosu’nun “İki Bavul Dolusu” oyunu 25 Mart, Yeni Erenköy Belediyesi Karpaz Esprin Tiyatrosu’nun “Ayıp Ettik” oyunu 25 Mart, Güney Kıbrıs İllegal Tiyatro Takımı’nın “Kızıl Gökyüzü” oyunu 26 Mart, Dördüncü Duvar Kültür ve Düşünce Derneği’nin “İşimiz Falcıya Galdı” oyunu 28 Mart, Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın “Karanlık İşler” oyunu 29 Mart, Güzelyurt Sanat Derneği’nin “Yarası Olana” oyunu 30 Mart, Lefkoşa Sanat Tiyatrosu’nun “Ben feuerbach” oyunu 31 Mart ve Sinerji Tiyatrosu’nun sahneleyeceği “Hastalık Hastası” adlı oyunu ise 1 Nisan’da sahnelenecek.

Dedeman Olive Tree gösteri çadırında yer alacak oyunlar, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun saat 11.00’de sahneleyeceği “iki bavul dolusu” adlı oyun hariç, saat 20.00’de, Çatalköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Türk Sanat Müziği Derneği ile 19 Mart’ta Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde birlikte vereceği konser ise saat 20.00’de başlayacak.

HULUSİOĞLU

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu yaptığı açıklamada, belediyenin kültür sanat alanında düzenlemekte olduğu aktiviteleri, belediye meclisinin aldığı karar neticesinde gerçekleştirmekte olduklarını belirterek, atmakta oldukları adımlar neticesinde mesafe almaya başladıklarını kaydetti.

İlk, Çatalköy Belediyesi Tiyatro “Su”yu sonra Türk Sanat Müziği Korosu, ardından da halk dansları ekibini oluşturduklarını ve bu aktivitelerin başına da kültür sanat ile festivallerden sorumlu, Koordinatör Derman Atik’i getirdiklerini ifade eden Hulusioğlu, adım adım hedefe yaklaştıklarını kaydetti.

Gelinen aşamada tiyatro festivali ile konserler düzenleme aşamasına geldiklerini belirten Başkan Mehmet Hulusioğlu, bu kapsamda Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Türk Sanat Müziği Derneği ile birlikte 19 Mart saat 20.00’de, Girne Belediyesi Kültür Merkezi’nde ortak konser, Çatalköy Belediyesi Tiyatrosu “Su”nun da 9 tiyatro ekibiyle birlikte, “Beşparmaklar 2’inci Tiyatro Festivali’ düzenleyeceğini söyledi.

Tiyatro festivaline Kuzey Kıbrıs yanında, Güney Kıbrıs’tan bir ekibin de katılacağını belirten Başkan Mehmet Hulusioğlu, katkı koyanlara teşekkürlerini sundu.

ATİK

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat ile Festival Koordinatörü Derman Atik ise basın toplantısını, Çatalköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ile Kıbrıs Türk Sanat Müziği Derneği’nin, 19 Mart’ta birlikte düzenleyeceği Türk Sanat Müziği konseriyle, Kıbrıs’tan 10 tiyatro ekibinin de 11 oyunla katılacağı ve bundan sonra adı “Beşparmaklar Tiyatro Festivali” olacak festivali duydurmak için düzenlediklerini kaydetti.

GAZANFER

Çatalköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Gülüşan Gazanfer de konuşmasında, belediyenin kültürel faaliyetleri çerçevesinde kültür sanata yaptığı katkıdan duyduğu memnuniyeti belirterek, Türk Sanat Müziği Derneği ile birlikte verecekleri konser hakkında bilgi sundu.

AKALIN

Türk Sanat Müziği Derneği Başkanı Turgay Akalın da yaptığı konuşmada, kültür sanatın tüm dünyayı içine alan geniş bir havuz olduğunu belirterek, kendilerinin bunun içerisinde küçücük bir damlayı oluşturduğunu ifade etti.

Akalın, Çatalköy Belediyesi ile tüm diğer belediyelerin son yıllarda kültür sanata yönelik yapmakta oldukları katkıların yadsınamayacağını belirterek, bu yönde atılmakta olan adımlara teşekkürlerini sundu.