Canlı yayında Atatürk'le ilgili çok tartışılan düşüncelerini tekrarlayan Prof.Dr. Mümtazer Türköne telefonu Ümit Zileli'nin suratına kapattı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından "Atatürk Kurumu" üyeliğine atanan Prof. Dr. Mümtazer Türköne, “Atatürkçülük’ün bağnazlık olduğu” yönündeki sözlerini Beyaz Tv ekranlarında tekrarladı. Türköne canlı yayında CHP'nin Atatürk'ü siyasi çıkarlarına alet ettiğini söyleyince, Ümit Zileli ile canlı yayına tartıştı. Türköne'ye tepki gösteren Zileli "Bu çok terbiyesizce" deyince stüdyo birden bire gerildi.

ATATÜRK'LE ATATÜRKÇÜLÜK

Atatürk ve Atatürkçülüğün karıştırıldığını söyleyen Türköne, "Şu anda sizinde yaptığınız gibi Atatürkle Atatürkçülük karıştırılıyor. Türkiye'nin artık bu cambazlıklardan ve sahtelikten kurtulmalıdır. Yüzlerce çeşit Atatürkçülük var. Hangi birisi gerçek, hangi birisi sahte belli değil. Atatürk bu toplumun ortak değeri. Atatürk'le uzaktan yakından olanlarla Atatürk'le eş tutmamak lazım. Atatürk'ü de bu maskaralardan kurtarmak gerekli. Burada yapacağım görevini de bu bilinçle yapacağım." diye konuştu.

ATATÜRK'Ü ÇIKARLARINA ALET EDİYORLAR

CHP'yi Atatürk'ü siyasi çıkarlarına alet etmekle suçlayan Türköene "Atatürk'ün saygınlığını ve itibarını korumak hepimizin görevi. Bunu yapmanın en etkili yolu da Atatürk üzerinde siyaset yapan, kutuplaşmalara neden olan, Atatürk'ü kendi malı zannedenlerin elinden Atatürk'ü kurtarmaktır." dedi.

"ATATÜRK CHP'NİN MALI DEĞİL"

Rasim Ozan Kütahyalı, Mümtazer Türköne'neye yönelik açıklamalarını hatırlatınca Türköne sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:"Atatürk CHP'nin özel malı değil. Atatürk Türkiye'nin ortak değeri. Oturup bir siyasi partiyle özdeşleştirmek o partiye oy vermeyen insanlar için ötekileştirmektir. Bunu yapmak Atatürk'e zarar verir. Bunu yapmak Atatürk simsarlığıdır, Atatürk ticaretidir. Atatürk'ü siyasi olarak istismar etmektir. Atatürk adına konuşmak, Atatürk adına ahkam kesmek, Atatürk'ü sahiplenerek Atatürk üzerinden siyaset yapmak kimsenin hakkı değildir. Ben, Atatürkçülük konusunda büyük ölçüde bilgiye görgüye dayanmayan, tam anlamıyla anlaşılmadan tekrarı mahiyetinde olan ve Atatürk'e benim yakında uzaktan alakasını görmediğim Türkiye'de dikta anlayışının işaretlerini CHP'de fazlasıyla görüyorum." "

AYPTIR YAA..."

Beyazgazete'nin haberine göre, Türköne'nin bu sözleri üzerine Ümit Zileli sinirlendi ve "Bu çok terbiyesizce bir şey. Kendine göre bir Atatürkçülük tarifi yapıp insanları bu kadar... Ayıptır yaa. Bir Atatürkçülük şeyi yapıp, ondan sonrada bunu bir partiye mal edip, ondan sonrada bu kadar ileri geri konuşup, terbiye sınırlarını aştığı kanısındayım." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.