Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının dini, kültürel ve ekonomik saldırı altında olduğunu belirtti.

“UBP Hükümeti’nin artık halkın iradesini temsil etmediğini, 6 yıllık görev süresinde büyük hayal kırıklığı yaratan CTP’nin ise halka inandırıcı gelmediğini” savunan Çakıcı, “İlkeli ve dik duruşu, denenmemiş kadroları ile TDP halkın tek umududur” dedi.

TDP, İskele İlçesi 2. Olağan Kadın Örgütü Kongresi’ni dün gece gerçekleştirdi. Kongreye TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP Genel Sekreteri Esat Varoğlu, İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar, Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ile TDP üye ve sempatizanı katıldı.

BAŞKAN NAİLE OSUM

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Naile Osum oybirliğiyle TDP İskele İlçesi Kadın Örgütü Başkanlığı’na getirildi. Yönetim Kurulu ise Rengin Kömür, Emine Aksoykan Ceylan, Pembe Aktaş ve Meryem Şendil’den oluşturuldu.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Çakıcı, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kadınların toplum için önemine vurgu yaptı.

İskele İlçesi’nin en aktif ilçelerden biri olduğunu, bunun semeresinin de oluşturulan örgütlerle alındığını kaydeden Çakıcı, “TDP artan bir ivmeyle büyümektedir. İskele İlçesi’nde de bu somut olarak görülmektedir. Kadınlarımız ne kadar çok görev ve sorumluluk alırlarsa, ileriye gitmek, sağlıklı adımlar atmak da o kadar kolay olur” dedi.

Çakıcı, “UBP Hükümeti’nin artık halkın iradesini temsil etmediğini savunarak, halkın UBP’ye büyük öfke duyduğunu, 6 yıllık görev süresinde büyük hayal kırıklığı yaratan CTP’nin ise halka inandırıcı gelmediğini” iddia etti.

Kıbrıs Türk halkının kimlik yapısını değiştirecek uygulamalardan vazgeçilmesini isteyen Çakıcı, “Dayatmalara karşı dik ve net duruşu olan tek parti TDP’dir. Nereden gelirse gelsin, her türlü dayatmaya karşıyız ve direnişimiz kararlılıkla sürecektir, bunun bilinmesini isteriz” dedi.

“YOLUMUZ ZOR ANCAK AÇIK”

“Çözüm yanında, sivilleşme, demokratikleşme, insan hakları, eşitlik ve sosyal adalet adına mücadele eden” TDP’nin, bu uğurdaki kararlı mücadelesinin süreceğini ifade eden Çakıcı, şöyle devam etti:

“Yolumuz zordur, ancak bu çalışma azmi ve yürekli birliktelik olduğu sürece yolumuz açıktır. Hedeflerimize tek tek ulaşacağız ve toplumu aydınlık yarınlara taşımak için var gücümüzle uğraşacağız. Çocuklarımız için insanca yaşanabilir bir düzeni mutlaka yaratacağız”

DİĞER KONUŞMALAR

TDP İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar da konuşmasında, göreve geldikleri günden itibaren toplumu ve partiyi ileriye götürme çabası içinde olduklarını belirterek, özellikle yerel seçimlerde bölgede elde edilen kazanımlara dikkat çekti.

TDP Kadın Örgütü Başkanı Seval Oyaltan ise, yeniden yapılanma ve çok daha güçlü bir kadın örgütü yaratma amacıyla başlatılan süreçte, Lefkoşa ve Güzelyurt kadın kongrelerinin ardından, İskele İlçesi’nde de yeniden oluşturulan kadın örgütünün “mutluluğunu yaşadıklarını” söyledi.