Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümetin; karar ve uygulamaları ile halkı fakirliğe mahkum ettiğini, halkın öz varlıklarını tek tek sattığını iddia ederek, Meclis’ten geçen Özelleştirme Yasası’nın devlete ve halka ait ne varsa tümünün satışı için Bakanlar Kuruluna yetki verdiğini öne sürdü ve “Böyle özelleştirmenin canı cehenneme” dedi.

Çakıcı, Kıbrıs sorununda çözümün önüne takoz konduğunu da iddia ederek, TDP olarak çocukları “statükonun” demir yumrukları altında ezmeye mahkum etmeyeceklerini, çocuklara aydınlık yarınları yaratacaklarını ifade ederek; vizyonlarının “bir Kıbrıslı Türkün 2026 Yılında AB Dönem Başkanı olma vizyonu” olduğunu söyledi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Partinin Lefkoşa İlçesi Dayanışma Gecesi düzenledi. Geceye, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, TDP milletvekili Hüseyin Angolemli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyeleri, bazı sendika, sivil toplum örgütü temsilcileri ile TDP üye ve sempatizanları katıldı. Gecede, Lefkoşa İlçe Başkan Vekili Özgün Kutalmış ile Genel Başkan Mehmet Çakıcı birer konuşma yaptı.

ÖZGÜN KUTALMIŞ

TDP Lefkoşa İlçesi Başkan Vekili Özgün Kutalmış, gecede emeği geçen herkese teşekkür ederek, katılımın kendisini memnun ettiğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının süratle yokuşa sürüklendiğini savunduğu bir dönemde, TDP’nin devletten aldığı mütevazi katkı ile Kıbrıs Türk halkının yararına muhalefet görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirten Kutalmış, tüm zorluklara rağmen Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya ve ülke varlıklarının “peş keş” çekilmesine karşı mücadele etmeye devam edecekleri kaydetti.

MEHMET ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, Kıbrıs Türk halkının tarihi günlerden geçtiğini belirterek, bugün yapıldığını savunduğu siyasi hataların, ekonomik ve sosyal yanlışların, çevre katliamlarının, yaratılan sağlıksız çevrenin bedelini gelecek nesillerin ödemek zorunda kalacağına dikkat çekti.

Bugün görevde olan UBP hükümetinin karar ve uygulamaları ile gelecek nesillerin yaşamlarına ipotek koyduğunu iddia eden Çakıcı, “Karar ve uygulamaları ile halkını fakirliğe iten hükümet, diğer yandan da halkın öz varlıklarını tek tek peş keş çekmektedir. Halkın malını satmak kimsenin hakkı değildir, olamaz da. UBP halkına karşı ihanet içindedir” görüşünü öne sürdü.

“SUYUN GELMESİNE KARŞI DEĞİLİZ”

Türkiye’den su getirilmesi projesine kesinlikle karşı olmadıklarını belirten Çakıcı, “Ancak en azından Kuzey Kıbrıs’ta olan bölümü Kıbrıs Türk halkına, Türkiye’deki bölümü de Türkiye’ye ait olmalıdır. Ancak yapılan anlaşmaya göre, hem buradaki, hem de Türkiye’deki tüm mal varlığı ve şirketler Türkiye’ye ait olacak, bizim itirazımız bunadır” dedi.

Çakıcı, TDP olarak, Kıb -Tek ve Telekomünikasyon Dairesi gibi hayati kurumların özelleştirilmesine kesinlikle karşı olduklarını ifade ederek, UBP’nin, tüm karşı çıkışlara rağmen meclisten geçirdiği Özelleştirme Yasası’nın devlete ait ne varsa tümünün satışı için Bakanlar Kuruluna yetki verdiğine işaret etti ve “UBP hükümeti, devlete ait ne varsa, halka ait ne varsa satma yetkisine sahip oldu. Bunu onaylamamız asla mümkün değildir” diye konuştu.

SENDİKALARIN TALEBİ

Hükümetin icraatlarına yönelik olarak TDP, CTP ve DP olarak Sendikal Platform ile birlikte toplantılar yaptıklarını ve mutabakat metni üzerinde çalıştıklarını anımsatan Çakıcı, şunları söyledi:

“Sendikalar bizden iki nokta üzerinde değişiklik yapmamızı istediler. Bunlardan biri paketle ilgili geçen ‘Göç Yasasını geri alacaksınız’, diğeri de ‘tüm özelleştirmelere karşı çıkacaksınız’ maddesi idi.

Ancak, CTP ve DP bu önerileri reddetti. Bir tek TDP bu metne onay verdi. Sağda solda özelleştirmelere karşı olduğunu söyleyenler, mutabakat metnine imza atmadılar.”

Yaşanan gelişmelerin halkın TDP’ye olan ihtiyacını bir kez daha ortaya çıkardığını belirten Çakıcı, samimiyet taşıyan birlikteliğine çok büyük ihtiyaç olduğunu ve bu kötü gidişe ancak hep birlikte karşı konabileceğini kaydetti.

“KIBRISLI TÜRKLER DE AB DÖNEM BAŞKANI OLACAK”

TDP’nin temel hedeflerinden birinin yönetime yürümek, en büyük vizyonlarından birinin de Kıbrıslı Türklerin AB dönem başkanı olacağı vizyonu sağlamak olduğunu söyleyen Çakıcı, “Kıbrıslı Rumlar 3 ay sonra AB dönem başkanı olacaklar. Adil ve kalıcı bir erken çözümle birlikte bir Kıbrıslı Türk de 2026 yılında AB Dönem Başkanı olacaktır. Biz çocuklarımızı statükonun demir yumrukları altında ezmeye mahkum edecek değiliz. Biz çocuklarımıza aydınlık yarınlar yaratacağız. Bizim vizyonumuz budur” dedi.

TDP’nin Kıbrıs Türk halkına yakışır bir şekilde yoluna devam ettiğini belirten Çakıcı, bu mücadeleyi gelecek nesiller için yaptıklarını kaydetti.