Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Adanalılar Kültür ve Bütünleşme Derneği Başkanı Hatice Kul ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

TDP Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Mehmet Çakıcı, kabul sırasında yaptığı  konuşmada,  KKTC’nin çok çeşitli ve zengin kültürel mozaiğe sahip olduğunu, demokrasinin daha çok gelişmesi için farklı kültürlere ve dinlere saygı gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Çakıcı, “Biz farklı kültürleri düşmanlık olarak değil, bir zenginlik olarak görmekteyiz” dedi.

KKTC vatandaşlarına her konuda öncelik tanınması gerektiğini belirten Çakıcı, “Önce kendi vatandaşlarımıza iş vermeliyiz, ancak ihtiyaç olursa yurtdışından işçi getirmeliyiz. Öncelik her zaman vatandaşlarımızda olmalı” diye konuştu.

TDP’nin her zaman orta direğin, çalışanın, işçinin, emekçinin yanında olduğunu belirten Çakıcı, “UBP hükümeti karar ve uygulamaları ile orta diğeri yok ediyor. Zengin daha zengin, fakir daha fakir olurken, orta direk de yok ediliyor” iddiasında bulundu. Çakıcı, 2012 bütçesinin de tamamen tekel ve tröstleri korumaya yönelik olduğunu savundu.

Uyuşturucu ile mücadele ile ilgili olarak Çakıcı, “TDP’nin uyuşturucu kullanımının azaltılmasına yönelik önleme programı da hazırdır. Uyuşturucunun önlenmesi konusunda bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.