Haspolat Meslek Lisesi’nde ilahiyat bölümü açıldığı gerekçesiyle yaklaşık 3 aydır bu okulda grev yapan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) üyesi öğretmenler, eylemleri çerçevesinde pazartesiden itibaren okul dışına kurdukları çadırlarda öğrencilere ders vermeye başlayacak. 
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve sendika yetkilileri dün sabah Haspolat Meslek Lisesi’nde düzenledikleri basın toplantısında, okulda 23 Kasım’dan beri grev olduğunu ancak yetkililerin konuya duyarsız kaldığını belirterek, öğrencilerin eğitimlerinin daha fazla aksamaması için “çadırda ders” kararı alındığını açıkladılar. 
Okul bahçesi dışına kurulan ve üzerlerine “Projeleri Yaptık Çadırlara Geldik”, “Külliyede Eğitim Yapmaktansa Çadırı Tercih Ederiz” şeklinde pankartlar asılan çadırların önünde yer alan basın toplantısında, grevdeki öğretmenler de hazır bulundu. 
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, “uyguladıkları eğitim politikalarıyla devlet okullarını, kamusal nitelikli, parasız, çağdaş, laik, Atatürk ilkelerine bağlı bilimsel eğitimi yok etmek; sorunları çözmek yerine kaos yaratmakla” suçladığı Eğitim Bakanı ve Başbakan’ı istifaya çağırdı. 
“Dünyanın hiçbir yerinde meslek liselerinde imam ya da papaz yetiştirilmemektedir” diyen Gökçebel, “niyet İmam yetiştirmekse yasaların elverdiği gibi 18 yaşından sonra bazı üniversitelerde açılan ilahiyat fakültelerinde ihtiyaç oranında yetiştirilmesine imkan bulunduğunu ancak niyetin bu olmadığının ortaya çıktığını“ kaydetti. 
Eğitim bakanını “okullarına ve çocuklarına sahip çıkmamakla” da suçlayan Gökçebel, “Meslek Lisesi’ne kayıt yaptıran ve hiçbir suçu bulunmayan bu öğrencilerin bu yıllarının heba olmasını engellemenin okuldaki öğretmenlerin sorumluluğuna kaldığı” görüşünü savundu.
   
Akkanat: Eğitime çadırlarda devam edeceğiz

Meslek Lisesi’nde grevdeki öğretmenleri temsilen konuşan Ömer Akkanat ise, yaklaşık 3 aydır okulda başlatılan ve “anlamsız” buldukları bu uygulamayla, özellikle meslek edinmek için bu okula gelen öğrencilerin eğitim haklarının ellerinden alındığı görüşünü ifade etti. Akkanat, “Biz bu öğrencilerin meslek edinmesi için buradayız ve eğitimlerinin devam edebilmesi için bu çadırları kurduk. Eğitime bu şekilde devam edeceğiz” dedi.
Bu okulun meslek lisesi olduğunu ve öyle kalacağını; bunun dışında bir uygulamayı kabul etmeyeceklerini ifade eden Akkanat, velilere de seslenerek, öğrencilere yıl sonuna kadar verilmesi gereken tüm ders konularının verileceğinden emin olmalarını istedi. 
KTOEÖS Genel Sekreteri Mehmet Taşker de, “İlahiyat alanı uygulaması devam ettikçe mücadelemiz sürecek. Grev ve eylemlerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.