Gazimağusa’da geçtiğimiz haftalarda, bir süpermarkette konuşmaya tuttukları İngiliz bir kadının çantasındaki cüzdanını çalmakla suçlanan Nadezhda Slavcheva ve Elısaveta Ilıeva isimli iki Bulgar kadın hakkındaki polis soruşturması tamamlandı ve dün bağlandıkları teminat emriyle hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen teminat duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru İbrahim Bulut’u tanık olarak dinletti. 
Tanık polis, zanlıların 26 Ocak 2012’de saat 10.00 sıralarında Lemar Süpermarket’te müşteri olarak bulunan
Kaplıca sakini Joy Heaher Saunders isimli İngiliz uyruklu kadının cüzdanını ve içerisinde bulunan 2 bin 800 TL nakit parayı, 1 adet tedavülden kalkmış 20 STG’yi, sürüş ehliyetini ve 1 adet kredi kartını sirkat ettiklerini söyledi.
Konu suçun işleniş tarzına da değinen İbrahim Bulut,  zanlı 2 Ilıeva’nın müşteki kadını konuşmaya tuttuğu sırada, zanlı 1 Slavcheva’nın da siyah renk cüzdanı içerisinde bulunan emtialarla çaldığını bildirdi.
Zanlıların tutuklandıklarını da sözlerine ekleyen İbrahim Bulut, zanlılar aleyhine yürütülen soruşturmanın sona erdiğini ve davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için 1 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmelerini mahkemeden talep etti.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı, 1 aylık talebi 20 gün ile sınırlı tuttuklarını kaydederken savunma avukatları İbrahim Özgür ve Hürmüs Alçıner 20 günlük süreye itirazları olamayacağını söyledi.
Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların 20 günü geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak merkezi cezaevine gönderimlerini emretti.




KAYNAK : KIBRIS