Belediye Emekçileri Sendikası’nın yaklaşık 15 gündür Lefkoşa Belediyesi’nde devam eden grevi, Bakanlar Kurulu’nun hizmet açığının hafta sonları çalışılarak kapatılması ve grev kesintisi yapılmaması yönündeki kararının ardından, imzalanan protokolle sona erdi.
Sendika üyesi belediye çalışanları bugün sabahtan itibaren iş başı yapacak.
İçişleri Bakanlığında toplanan tarafların uzlaşısıyla hazırlanan protokolü, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, Lefkoşa Belediye Başkanı Cemal Bulutoğluları ve BES Başkanı Savaş Bozat imzaladı.
İmza öncesinde konuşan Çavuşoğlu, LTB’yle çalışanlar arasında oluşan sıkıntıları sonlandırmak için bir süredir çalışma yaptıklarını belirterek, gelinen uzlaşı noktasında özverilerde bulunan taraflara teşekkür etti.
Çavuşoğlu, protokol uyarınca, LTB çalışanlarının grev döneminde aksayan çalışmaları gidermek için aynı süreyi tamamlayana kadar cumartesileri de dahil çalışacağını ve ödemelerin, ayı devirmemek kaydıyla tahsilatlar yeterli miktara ulaşınca maaşların ödeneceğini vurguladı.
Çavuşoğlu, belediye araçlarının bakımı bu gece yapıldıktan sonra bugün hizmetlerin başlayacağını belirterek, “halka çağrı yapıyorum ödemelerini bir an önce yapsınlar, çalışma barışının düzene girmesine katkı sağlasınlar” dedi.
Çavuşoğlu, yaklaşık 15 gündür devam eden grev sayesinde, kendilerinin belediyelerin içinde bulunduğu sıkıntılar hakkında bilgi sahibi olduğunu ve öngörülebilir sorunların tespiti ve çözüm üretilmesi noktasında motivasyon sağladığını kaydetti.
Bu grevin kendilerine belediyelerin daha yakından sıkı şekilde incelenmesi gerektiğini ortaya koyduğunu ifade eden Çavuşoğlu, bundan böyle sıkıntıları grev noktasına gelmeden gidermek için tüm tarafların gayret edeceğini söyledi.

Ünverdi: Uzlaşı gururlandırıcı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Şerife Ünverdi ise, tarafların uzlaşarak anlaşmaya varmasından gurur duyduğunu belirterek, “hep birlikte çalışarak pürüzleri aştık herkes fedakarlık yaparak uzlaşıya varıldı” dedi.
Herkesin ödemeler konusunda hassas davranmasını dileyen Ünverdi, belediyelerin sorunlarını çözmek için bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Öte yandan BES Başkanı Savaş Bozat, her belediyede yaşanan sıkıntılar olduğunu ve kendilerinin sorunların çözülmesi noktasında diğer belediyelere de örnek teşkil edeceğini belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

“Herkes bugün çalışmaya başlayacak”

LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ise, grevin bitmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aksayan hizmetlerin telafisi için bugünden itibaren herkesin çalışacağını kaydetti.
Belediyelerde yaşanan sorunlar konusunda sürekli uyarılarda bulunduklarını ve bir an önce reform yapılması gerektiğini kaydeden Bulutoğluları, yaşanan grev sayesinde yetkililerin yaşanan sorunları yakından görme şansı bulduğunu belirtti.











KAYNAK : KIBRIS