Meclis Başkanı Hasan Bozer, konferans vermek üzere KKTC’de bulunan TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet eski Bakanı Orhan Kilercioğlu’nu kabul etti.

Bozer, Kilercioğlu’nu, KKTC’de ve Meclis’te görmenin mutluluk verici olduğunu kaydederek, Kilercioğlu gibi kişilerin hala aktif olarak Kıbrıs konusuyla ilgileniyor olmasının takdire şayan olduğunu söyledi.

Kıbrıs konusunda düzenlenen konferansların doğruyu bulmak ve fikir alışverişi yapma fırsatı yaratmak açısından faydalı olduğunu belirten Bozer,  Kıbrıs Davasında TC’yle tek vücut olduklarını kaydetti.

KİLERCİOĞLU

TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet eski Bakanı Orhan Kilercioğlu ise, adayla ilgisinin 1969 yılında asker olduğu zaman başladığını belirterek, Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili bazı gerçekleri bilen 4 kişiden hayatta kalan tek insan olduğunu ve bu bilgileri başkalarıyla da paylaşmak için çalıştığını söyledi.

Kıbrıs’ın her zaman yaşamının bir parçası olduğunu ve siyasi gelişmeleri her zaman yakından takip ettiğini belirten Kilercioğlu, geçmişte görevi gereği birlikte çalıştığı rahmetli Denktaş’tan çok şey öğrendiğini kaydetti.

Kilercioğlu, Kıbrıs konusunun milli dava olduğunu ve tarihin gerçek yüzünü bilenlerin bugün gelinen noktada mutlu bir yaşam sürdüğünü belirterek, yarınki konferansta anlatacağı konulardan örnekler verdi.

Kilercioğlu, Bozer’e, Unutulan Bedel ve Çöküş isimli kitaplarını vererek, kendisine takdim edilen hediyeyi kabul etti.