Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Milletvekili ve Meclis Kültür Komitesi Üyesi Arif Albayrak ile Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren’i kabul etti.

Albayrak ve Biren, Bozer’e 1. Yeniboğaziçi Uluslararası Ressamlar Buluşması’na katılan yerli ve yabancı ressamların katkılarıyla oluşturulan bir tabloyu Meclis’in bir duvarına asılmak üzere Bozer’e hediye ettiler.

1. Uluslararası Yeniboğaziçi Ressamlar Buluşması’nın koordinatörlüğünü de yapan Arif Albayrak kabulde yaptığı konuşmada, 10 gün süren ressamlar buluşmasına yaptığı katkı ve destekten dolayı Bozer’e teşekkür etti, etkinliğe gösterdiği yakın ilgi adına yerli ve yabancı tüm ressamların katkısıyla yapılan tabloyu kendisine hediye etmek istediklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan ressamların Meclis’in resim galerisini andıran görüntüsünden etkilendiğini anlatan Albayrak, ressamların selamlarını da Bozer’e iletti.

KKTC’de çağdaş bir resim galerisinin eksikliğinin yaşandığını kaydeden Albayrak, bu konuya da Bozer’in destek vermesini temenni ettiğini söyledi.

Bu tür uluslararası etkinliklerin ülkeler arasında köprü kurulması açısından önemli olduğunu da dile getiren Albayrak, bu organizasyon ile farklı bağların geliştiğini söyledi ve Bozer’in “sıcak” ilgisini görünce Bulgaristan’a davet aldıklarını, konunun ayrıntılarını daha sonra Bozer ile konuşacaklarını kaydetti.

BİREN

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren de, 1. Uluslar arası Yeniboğaziçi Ressamlar Buluşması’na yerli ressamların yanı sıra 10 ülkeden 15 ressamın katıldığını kaydetti ve Bozer’e yardım ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer de; yaşamın kültür, sanat, sosyal konular, siyaset ve diğer alanların oluşturduğu bir bütün olduğunu ifade etti ve sanatın çok güzel ve yaşamı temsil eden bir uğraş olduğunu söyledi.

Bozer, Albayrak’a sanata ilgisi ve sanat dallarına öncülük ettiği için teşekkür etti.

1. Uluslararası Yeniboğaziçi Ressamlar Buluşması’na ev sahipliği yaptığı için Yeniboğaziçi Belediyesi’ne de teşekkür eden Bozer, kendilerinin de bu tür organizasyonlara ellerinden geldiğince katkı koyduklarını ve bunu sürdüreceklerini belirtti.

Kendisine hediye edilen tabloyu çok beğendiğini ve bu resmin tüm ressamların katkısıyla hazırlandığı için çok önemli olduğunu söyleyen Bozer, tablonun nereye asılacağına Albayrak’ın karar vermesini istedi.