Lefkoşa’nın tanınmış simalarından, Mr. Mobile adlı cep telefonu ve teknoloji mağazalarının sahibi 41 yaşındaki üç çocuk babası Cemal Çıdam, dün öğleden sonra evinde av tüfeğiyle intihar etti. 
Çıdam’ın ikisi kız biri erkek üç çocuğundan en büyüğü olan Gülcem’in dün 14. yaş günü olduğu öğrenildi.
Balıkesir köyünde ikamet eden ve Gülcem’in yanında 6 yaşındaki Ecem ve 4 yaşındaki Cem’in babası olan Cemal Çıdam’ın intihar etmeden önce bir arkadaşına “ambulans çağırın, intihar ediyorum” mesajı gönderdiği belirtildi.
Çıdam’ın evinin arkasında bulunan ve tuvalet olarak kullanıldığı öğrenilen konteynır içerisinde hayatına kıydığı bildirildi.
Çıdam’ın neden intihar ettiği henüz bilinmezken, olayı haber alan eşi ve diğer yakınları sinir krizi geçirdi. Eşine kocasının öldüğü söylenmedi. Anında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen talihsiz kadına sakinleştirici iğneler yapıldığı öğrenildi.

Sabah işe gitti

Av tüfeğiyle göğsüne tek bir el ateş ederek yaşamına son veren Cemal Çıdam, Balıkesir ve Lefkoşa’daki sevenlerini yasa boğdu. Ercan Havaalanı yakınlarındaki köyde tam bir matem havası ve sessizlik hakimdi. 
Eşi Gülev Çıdam ile sabah işe gitmek için evden ayrılan Cemal Çıdam, öğle saatlerinde Balıkesir köyündeki Kahramanlar Sokak’ta bulunan evine geri döndü.
Eve geri döndüğünde saat 15.30 sıralarında arkadaşlarına “ambulans çağırın, intihar ediyorum” mesajı gönderen Çıdam, birkaç dakika sonra hayatını sonlandırdı.
   
Lüks bir hayatı vardı

Cemal Çıdam’ın komşularından edinilen bilgiye göre, ailenin lüks sayılan bir yaşamı vardı. Çok çalışkan biri olduğu da bilinen Çıdam’ın geçtiğimiz yıl hizmete koyduğu mağazalarından birinin açılışını Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları birlikte yapmıştı. 
Cemal ve Gülev Çıdam çiftinin üç çocuğuyla çok mutlu bir yaşamı ve düzeni olduğunu anlatan komşuları, yaşanan olay karşısında şok olduklarını belirtti.

Veda mektubu bıraktı

Umulmadık bir şekilde yaşamını sonlandıran Cemal Çıdam’ın ailesine ve sevdiklerine yönelik bir buçuk sayfalık bir de veda mektubu bıraktığı öğrenildi. 
Çıdam’ın veda mektubunun sonunda “Ölümümle ilgili kimse başka bir sebep aramasın. Beni affedin” dediği belirtildi.

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS