Müzik listelerinde 1980'li yıllarda ''Wonderful Life'' adlı parçasıyla fırtına gibi esen İngiliz sanatçı Black, 22 Mart Perşembe günü  Ankara’da izleyicisiyle buluşacak.

Asıl ismi Colin Vearncombe olan Black, radyo kanalı Joy FM'in Ankara'da yayına başlamasını kutlamak için düzenlediği gecede sahne alacak.

İngiltere'de 1962 yılında dünyaya gelen şarkıcı ve söz yazarı Black, 1980 ve 90'lı yılların gençliği tarafından çok sevildi.

''Human Features'' isimli ilk albümünü 1981 yılında Rox Record imzasıyla müzikseverlerle buluşturan Black'in bu çalışmasını 1982 yılındaki ''More than the Sun'' izledi.

Black, 1982 yılında o dönemin popüler topluluklarından ''Thompson Twins''in ''Quick Step and Side Kick'' adlı turnesine katıldı.

Şarkıcının, yeni anlaşma imzaladığı müzik şirketi WEA şirketi imzasıyla çıkardığı ilk albüm çalışması 1984 yılındaki ''Hey Presto'' oldu. Bu albüm sayesinde ünü İngiltere sınırlarını da aşan Black, iki parçasını daha bu şirketten çıkardıktan sonra WEA ile yollarını ayırdı.

İSTEDİĞİ PATLAMAYI 1985 YILINDA YAPTI

Black için 1985, kötü bir sene olarak başladı ve sanatçı bundan duyduğu sıkıntıyı hayatla adeta dalga geçtiği ''Harika Hayat-Wonderful Life'' adlı bir parça yazarak notalara döktü.

İronik bir parça olan ''Wonderful Life'', parça için onunla birebir örtüşen siyah-beyaz bir video klip çekildi. Bu parçanın kendisini nerelere taşıyacağından habersiz olan şarkıcı, dünya çapında büyük bir patlama yaptı ve müzik listelerini adeta altüst etti. Black'in ''Wonderful Life'' adlı parçadan önce müzikseverlerle buluşturduğu ''Everything's Coming Up Roses'' başarısız olsa da ''Sweetest Smile'', İngiltere listelerinde ilk on parça arasına girdi.

''Wonderful Life'' isimli ironik şarkının başarısı üzerine parçayla aynı ismi taşıyan albüm 1987 yılında piyasaya sürüldü. Albüm, eleştirmenlerden tam not alırken büyük bir ticari başarı da yakaladı.

HALA HARİKA BİR HAYATIMIZ VAR MI?

Sanatçının 1988 tarihli albümü ''Comedy'' ile 1991 yılında müzikseverlerle buluşturduğu çalışması ''Black'', dünya çapında 2 milyonun üzerinde satış yaptı. İsveçli şarkıcı Camilla Griehsel ile hayatını birleştiren Black, bu arada Nero Schwarz adlı bir müzik şirketi kurdu. Şirketin ismi, Vearncombe'un sahne adı gibi İtalyanca ve Almanca ''siyah-black'' anlamına geliyordu. Black, bu şirketten ilk olarak 1993 yılında ''Are We Having Fun Yet?'' adlı albümü çıkardı.

Müziğe kısa bir ara veren Black, 1999 yılında bu açığı kapattı ve bir süredir kullanmadığı ''Black'' sahne ismine de geri döndü. 2005 yılının Kasım ayında ''Between Two Churches'' adlı bir albüm daha çıkaran şarkıcı, bu albümdeki bir parçasında onu meşhur eden şarkıya gönderme yaparak ''Hala harika bir hayatımız var mı?'' diye sordu.

Black, 2009 yılında ''The Given'' ve ''Water On the Stone'' adlı iki albüm çıkardı. Bu albümlerden ''Water On The Stone'' ile Black, 4 yılın ardından yeni bir stüdyo albümüyle hayranlarının karşısına çıkmış oldu.

Şarkıcı, son olarak geçen yıl Eylül ayında ''Any Colour You'' adlı albüm çalışmasıyla müzikseverlerle buluştu.