Karaoğlanoğlu’nda 19 Ekim 2011 tarihinde, eşi Loredena Tarım’la ilişkiye girdiği iddiasıyla 32 yaşındaki Orhan Dural’ı av tüfeğiyle vurarak öldüren Esaf Tarım’la ilgili cinayet davasının duruşmasına dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı
Bahar Saner başkanlığında, Kıdemli Yargıç Türkay Saadetoğlu ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Girne Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, dün olay sabahı, Esaf Tarım’ın Girne Polis Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu polis memuru Bülent Hapçı’yı dinledi.
Hapçı, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Erdinç Akyener’in tanığı olarak şahadet verirken, sanık Esaf Tarım’ın savunmasını Avukatlar Hasan Esendağlı ve Emre Kadri üstlendi.
Polis memuru Bülent Hapçı, olayın gerçekleştiği tarihte sabah saat 05.00 sıralarında, sanık Tarım’ın Girne Polis Müdürlüğü’ne gelerek Adli Şube Amirliği odasına girdiğini ve kendisine birini vurduğunu söylediğini belirtti. Sanığa yasal ihtar tahtında işlemiş olduğu suçu izah ettiğini kaydeden Hapçı, daha sonra sanığın kendisine, silahın arabada olduğunu söylediğini ve birlikte arabaya gittikleri kaydetti. 
Silahı emare olarak aldıktan sonra, sanığı ekip arkadaşlarına teslim edip olay yerine gittiğini anlatan polis memuru Hapçı, giriş kapısının hem içinde hem de dışında iki anahtar olduğunu söyledi.    
Ambulansın olay yerinde olduğunu ve maktul Orhan Dural’ın şuurunun kapalı vaziyette bulunduğunu ifade eden Hapçı, olay yerinde Dural’ın yanında olan Loredena Tarım’ı alarak tekrar Girne Polis Müdürlüğü’ne döndüğünü kaydetti.
Bülent Hapçı, şahadetini tamamladıktan sonra sanık avukatları tarafından sorgulandı. Sorgulamanın ardından mahkeme davayı 23 Mart 2012 (yarın) tarihine erteledi.











KAYNAK : KIBRIS