Bingöl'de PKK'lılarla çatışma... Beşi kadın sekiz terörist öldürüldü..

BİNGÖL'ün Yayladere İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5'i kadın 8 PKK'lı öldürüldü. Aralarında örgütün Yayladere sorumlusunun da bulunduğu belirtilen PKK'lıların Tunceli'de Sarıyayla Jandarma Karakolu'nda 6 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren grup olduğu belirtildi. Bölgede çatışmanın yer yer sürdüğü ve takviye askerlerin sevkedildiği öğrenildi.

Güvenlik güçleri, dün gece Elazığ'ın Karakoçan, Tunceli'nin Nazımiye İlçesi üçgenin de bulunan Bingöl'ün Yayledere İlçesi kırsal kesiminde bir grup PKK'lının kış üstlenmesi için geldiğini belirlendi. Teknik takip sonucu PKK'lılar arasında bulunan sorumlunun dün gece çok kısa yaptığı telsiz konuşmasında PKK'lıların yerleri nokta olarak tespit edildi.

Yerleri belirlenen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için sabahın ilk ışıklarıyla birlikte, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde bölgeye Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ile Karakoçan İlçesi'ndeki Jandarma Özel Harekat Timleri ile 'Uçarbirlik harekatı' düzenlendi. PKK'lılarla sıcak temas sağlayan güvenlik güçleri, 'Teslim ol' çağrısında bulundu.

Ancak, PKK'lılar çağrıya ateşle karşılık verdi. Güvenlik güçleri ateşe rağmen yaklaşık 2 saat boyunca PKK'lıları teslim olması için ikna etmeye çalıştı. PKK'lılara, 'Gelin teslim olun, ölmeyin" diye yapılan çağrılara yoğun ateşle karşılık verilmesi üzerine güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Çıkan çatışmada 5'i kadın 8 PKK'lı öldürüldü. Öldürülen PKK'lılar arasında örgütün Yayladere bölge sorumlusunun da bulunduğu öğrenildi.

6 ASKERİ ŞEHİT ETMİŞLER

Çatışmada öldürülen PKK'lıların Tunceli'nin Nazımiye İlçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na 1 Mayıs 2009'da düzenlenen ve 6 askerin şehit olduğu, 6 askerinde yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren grup olduğu belirtildi. Öldürülen bölge sorumlusu PKK'lının da bu saldırıyı planlayıp yönettiği öğrenildi. Bölgeye helikopterlerle Tunceli ve Elazığ'dan Sikorsky helikopterler özel eğitimli komandolar indirildi. Yaklaşık 15 kişi oldukları belirtilen PKK'lılarla çatışmalar yer yer sürerken, Tunceli ve Bingöl'den kalkan Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

PKK'YA ŞAFAK OPERASYONU Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi Yılanlı köyünde 10 aralık günü Terörle Mücadele'nin gerçekleştirdiği operasyonla PKK üyesi Agit Kod adlı E.T kalaşnikof mar

ka otomatik tüfek ve 3 el bombası ile sağ olarak yakalanmıştı. E.T'yi yakalamak üzere gerçekleştirilen operasyon saniye saniye görüntülendi.