Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, açıklamalarında “Kıbrıs Türk kadınlarını hedef aldığını ve tembellikle suçladığını” savunduğu Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı protesto ederek kadınlardan "özür dilemeye" çağırdı.  

Bıçaklı yaptığı yazılı açıklamada, Tatar’ın “gaf üstüne gaf yapmaya ve halkın sabrını taşırmaya devam ettiğini” savunarak, Tatar’ın dünkü açıklamasında “Kıbrıs Türk kadınlarını hedef aldığını ve hiç çekinmeden kadınları tembellikle suçladığını” ileri sürdü.

Bıçaklı, Kıbrıs Türk kadınının, Kıbrıs Türkü’nün varolma mücadelesinde verdiği mücadelenin herkes tarafından bilinen ve taktir edilen bir gerçek olmasına rağmen Tatar’ın bu açıklamalarıyla “kadınları suçlamasının hiç bir mazareti ve açıklaması olamayacağını” kaydetti.

Bu açıklamaları “Kıbrıs Türk kadınına yapılan en büyük saygısızlık örneği” sözleriyle değerlendiren Bıçaklı, “Maliye Bakanının yapmış olduğu bu talihsiz, haksız ve yakışıksız açıklamasından dolayı kendisini şiddetle protesto ederken, Kıbrıs Türk kadınını derinden yaralayan ve aşağılayan böylesi çirkin bir açıklamadan dolayı Maliye Bakanını derhal kadınlarımızdan özür dilemeye davet ederiz” dedi.