Girne Limanı’ndan önceki gün yola çıkan yolcu ve yük gemisi “Beşparmak”, 7 saat süren mesafeyi kötü hava şartları nedeniyle 27 saatte kat edebildi.

Filo Denizcilik Şirketi’ne ait ''Beşparmak'' adlı yolcu ve yük gemisi, önceki gün saat 14.00'da Girne Limanı'ndan Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesindeki limana gelmek üzere 112 yolcu, 21 mürettebat, 19 tır ve 7 otomobille hareket etti.

Fırtına nedeniyle Taşucu'ndaki limana yanaşamayan gemi, Dana Burnu açıklarında bir süre demirledikten sonra SEKA'ya ait limana yanaştı. Geminin limana yanaşması çalışmalarına SEKA Limanı ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğünün römorkörleri de yardımcı oldu.

Normal şartlarda 7 saatte KKTC'den Taşucu'ndaki limana gelmesi gereken gemi, fırtına nedeniyle ancak 27 saat sonra yanaşabildi.

Geminin yanaşmasıyla inen yolcular, gazetecilere yaptığı açıklamada, Girne'den çıktıklarında fırtınanın olmadığını ancak gece Taşucu açıklarına geldiklerinde fırtınaya yakalandıklarını anlattılar.

Gemi kaptanın tecrübeli olmasıyla büyük bir facianın önlendiğini ifade eden yolcular, bekleyişleri sırasında gemi personelinin kendilerine yardımcı olduklarını ifade ettiler.

Sahil Güvenlik ekiplerinin de ekmek ve erzak getirdiğini vurgulayan yolcular, geç de olsa limana yanaştıkları için mutlu olduklarını kaydettiler.